Citroën e-Jumpy

Het is geen publiek geheim! Sinds ik de eerste kennismaking heb gehad met het elektrisch rijden , ik er steeds meer een voorstander van te worden. En zou ik het graag zien dat het voor iedereen betaalbaar zou worden. Helaas zijn we nog niet zo ver!

Daarom is het voor mij extra leuk als ik soms van deze unieke kansen krijg!
Ik kreeg een bericht binnen , er kwam een nieuwe e-jumpy en aangezien ik al ik een vergelijking advies test zat, kon deze misschien dan ook wel mee. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen en zo kon ik de unieke kans krijgen om als één van de eerste in Nederland deze leuke bedrijfswagen te testen! En zo geschiede!
Weet je wat ze leuk is met elektrische wagens? Je krijgt er snufjes voor terug. De een doet het wel wat meer dan de ander erin , en soms denk je wel eens moet het allemaal nou echt?
Het is een leuk detail dat je tijdens het rijden niet alleen een super geluid installatie heb. Maar je kan namelijk ook hier zien hoe je verbruik is, en hoe je aan het bijladen bent tijdens het rijden.

De editie die ik mee mocht nemen heeft het vermogen van 75 KWH batterij en heeft lengte en hoogte 2. Het bereik zit ongeveer zo rond de 300 kilometer.
Wat een enorme pluspunt is van Citroën uit dat ze ook verder kijken naar de zithouding. Want juist nu is het belangrijk dat men extra op de gezondheid let. De stoel die ze hebben geplaatst ,in deze editie iig, zorgt er voor dat je in een actieve houding ook blijft zitten! Hierdoor blijf je ook gefocust op het autorijden. Een enorm pluspunt!
Grappig detail! Wist je dat de achteruitrijcamera het niet doet als je deur niet goed sluit? Een bijzonder detail waar ik achter kwam. En het is wel voor de veiligheid een enorm pluspunt. Want al rij je op de spiegels, een klein extra oogje toezicht kan geen kwaad! We weten tenslotte allemaal hoe mensen …..

Hoe schattig is het detail, wij standvastige aan diesel vasthoudende Hollanders de tankdop! Je tuint er toch in, en ja ook ik dacht nog, dan zal daar wel het oplaadsysteem zitten die zit natuurlijk vooraan.
Wisten jullie trouwens dat er ook bij dit model 8 jaar garantie gegeven wordt op het accupakket? Dat zijn er nog weinig die dat doen!

Je zou denken oké alles modern dus de sleutel is ook keyless .. nee gelukkig niet! Gelukkig behoud Citroën zich daar nog lekker aan het “oldskool” vast.
Citroën heeft daar zeer goed aan gedaan gezien de toename van diefstal. Het is toch net dan kleine beetje!
Citroën staat klaar voor de toekomst! En jij?

Dank aan autobedrijf Versteeg Buurman voor de mogelijkheid dat ik zelfs mocht genieten van deze nieuwe generatie Citroën ..

Update 09-01-2021 Inmiddels is de Citroën E-jumpy verkozen tot international Van Of The Year 2021