Nieuwe naam Thieu van Dorst

Wat kan het snel gaan in een jaar tijd

Het is 2019 dat ik de mannen van Thieu van Dorst Bedrijfswagens ontmoet op het Mega Trucks Festival in de Brabant hallen Den-Bosch.
Daar ontmoete ik Fred van der Heijden. Vanaf dat moment zou ons contact anders gaan verlopen in de positieve zin van het woord. Korte tijd later kwam naar buiten via de zakelijke wegen van sociale media  ( LinkedIn)  dat Fred Directeur was geworden van Thieu van Dorst. Oké die zag ik nog niet aan komen. Uiteraard volgde de bekende felicitatie en succes wensen.

Onlangs kwam naar buiten dat Thieu van Dorst een naamsverandering zou ondergaan. En ik besloot dat wat meer te gaan volgen.
Dat was niet on opgemerkt gebleven want ik kreeg een bericht van Laura Verstappen of ik contact op wilde nemen en het een en ander wilde bespreken. En zo geschiede dat ik onlangs op bezoek ging bij Fred.
Het was voor mij wel een stukje rijden nog maar dat had ik er graag voor over!

Een warm welkom bij ontvangst , keurig met gepaste afstand werd ik welkom geheten en daar zat ik dan bij Fred in zijn kantoor.
Fred is begonnen als chauffeur en het o zo bekende chauffeurs bloed zit in zijn lijf. Dat merk je. Het is nog net geen diesel!
Hij heeft een “besmettelijke “positieve houding.  Erg fijn om ook dat eens mee te maken! 
Na een aantal jaren als chauffeur , werd hij verkoper, en werkte zich verder omhoog als verkoopleider. Maar hoe kom je nou van verkoopleider naar Directeur.
Fred lacht  : “Nou verteld hij, er was zoals bekend geen opvolger en er werd al verder gekeken. En ik wist wat ik wilde”
Lang verhaal kort , er volgende met regelmaat een paar bekende koppen koffie drinken samen en per  1 januari 2020 was het dan officieel. En zo geschiede ging hij samen met het team fris en fruitig aan de slag als nieuwe directeur!

En toen kwam Corona

En dus vielen een hoop geplande acties in het water.
En als Fred ergens van baalt dan is het dat wel!
Zelf verteld Fred ook : “ Ik ga het liefste zelf bij de klanten langs, waarom hoor ik je denken. Nou dat is makkelijk uit te leggen. Als er wat is, dan hoor ik het direct en dan kan IK het oplossen. Straight to the point . Wit is wit, zwart is zwart en geen grijs! “
Daar heeft hij een punt! ” Al werkt het soms niet voor iedereen fijn je weet direct wat je aan elkaar heb. En dat is wel fijn.” Inmiddels heeft hij zoals hij zelf zegt een fantastisch team lopen. Jong en fris en de ervaring en die kunnen het nu overbrengen, de nieuwe generatie. Dat is de ideale combinatie. Ik merk tijdens ons gesprek dat hij extreem trots is op zijn team. Ondanks Corona , dat het soms net weer allemaal anders moest , staat hij hier met een fantastisch team. En samen staan ze niet een klein beetje , maar zeer sterk in het zuiden van Nederland. Want ze zijn gepassioneerd, en op elkaar ingesteld. Communicatie is het toverwoord, en die gebruiken ze hier zoals het hoort !
Waar ik natuurlijk voor kwam is het laatste bericht wat er naar buiten is gekomen. Fred straalt gelijk nog meer. Hij verteld : “Weet je wat het is, ik heb heel veel dromen, dromen en ideeën maar vooral mijn passie wil ik delen. Ik wil / ben geen directeur die alleen maar binnen op kantoor zit. Ik wil echt naar buiten, en ik wil mijn liefde voor de Trucks met iedereen delen. We zijn niet voor niets nu Truck van het jaar geworden. Het zou Fantastisch zijn als heel Brabant in een MAN ging rijden!
In Breda werkt een vrouw in de verkoop! Dat vind ik leuk, iedereen is welkom hier.”
(Persoonlijk juich ik dit erg toe! Ik kan niet wachten om haar een keer te ontmoeten! )
“En nu met de naamsverandering in aantocht denk ik dat de verandering compleet is. Wij zijn klaar voor het nieuwe jaar”

Door de corona heeft Fred meer veranderingen structureler en misschien wel wat fijner kunnen doorzetten. Maar dat geeft ook meer rust voor 2021.
2020 was een mooi jaar, maar Fred en zijn team zijn meer dan ooit klaar voor 2021.
Wat boven aan het lijstje staat bij Fred voor to do in 2021 ? Meer bij de klanten op bezoek gaan! Echt de “schade” in te gaan halen.
Nog een paar nachten slapen en dan is de nieuwe naam bekend!
Inmiddels staan we al op een M.A.N.
Volg de pagina van Thieu van Dorst voor elke onthulling!

Bedankt Fred en team voor het ontvangst en de lekkere koffie!

Update : per 01-01-2021 is de nieuwe naam MANA Bedrijfswagens