Renault Twingo Electric

En zo heb je alweer de eerste reportage van het nieuwe jaar! Ja ik ben er wel heel trots op dat het zo snel soms kan gaan. Dit keer de Renault Twingo Electric. Zelf ben ik sinds een aantal jaren ook eigenaresse van een Twingo, dus is dit misschien wel de ultieme vergelijking test?
Op het eerste gezicht van de buitenkant kan je niet zo snel zien, of het nou electric is of een benzine versie. Terwijl je dat vaak direct ziet. Dus dat is een plus punt. Doe je vervolgens de deur open ja dan zie je direct dat deze anders is dan anders… Ik koppel mijn telefoon met de auto ( opvallend snel trouwens!) En ik vertrek van het terrein af.. Ik heb nog niet echt een locatie in mijn hoofd, ik besluit eerst eens te kijken wat ze precies kan.

Kijk het is natuurlijk geen geheim dat ik elektrisch rijden erg leuk vind. Het heeft ondanks dat je “geen geluid en diesel lucht ” gevoel heb, elektrisch staat voor een ongekende snelle reactie vermogen wat je niet haalt met een benzine auto of een diesel uiteraard.

Kijk elektrisch rijden staat voor snel reageren en spelen.. En of je het nou wil of niet, je gaat het toch doen.. Even kijken of deze ook zo snel is, even kijken hoe vlot deze reageert..
Al zegt hij volgens het systeem dat de top snelheid 135 km/h is heb ik dat maar even niet uitgeprobeerd, ze is wel vlot.. Dat is een feit.

Weet je wat ik nou niet snap ? Ik leg het uit.. Want hoe kan het toch dat je over het algemeen bij een auto een radio heb ( en dan nog niet eens direct over de DAB+ )Maar dat het geluid redelijk basic is , dat weten we inmiddels wel.

MAAR HOE, DAN OOK HOE , kan het bij een elektrische wagen het geluid wel direct top zijn! Is dat nou een compensatie van het missen van de bekende motor geluiden ? Dat je niet kan “ergeren” aan een tikje in het motor geluid? Of dat je iets hoort wat je niet kan thuis brengen zeg maar..
Als iemand mij dat eens kan uitleggen houd ik mij graag aanbevolen voor die uitleg!
Overigens is het bekend dat ze natuurlijk geen 4×4 is maar die achteraandrijving werkt natuurlijk wel leuk mee voor een speels effect! Ik hoop dat de Twingo dat ook zal blijven houden!

Eindconclussie

Ik kan over het algemeen goed rijden met elektrische voertuigen, en ja ik weet dat het de eerste versie is van de Twingo electric , maar Renault zal nog even hier aan moeten werken met het verbruik, dat is echt wel even een aandacht punt. Maar elk begin van wat nieuws heeft tijd nodig en ik denk dat Renault hier zeker wel in verbetering zal maken!

Neemt niet weg dat ze verder ontzettend snel is, en vooral speels blijft! En met alle extra optie’s extreem leuk is!
Waardoor je hoe je het ook wend of keert elke keer glimlachend uit deze auto stapt ! Dat ze dat gevoel maar nooit er uit gaan halen! Dat zou eeuwig zonde blijven!
Kortom een echte leuke stadse auto!

Bedankt Bochane voor de service !