De Suzuki Swace

Daar is ze dan! De nieuwste familielid van de familie Suzuki. Onlangs had ik het geluk dat ik met haar heel even op pad mocht, en nee dan rijd ze niet al even , zeg maar getest.. nee dit keer had ze net de 600 km aangetikt en ik mocht haar uitgebreid gaan testen. Daar zeg ik geen nee tegen !

Suzuki staat bij de vooral erkende Suzuki rijder bekend om zuinig rijden. Een aantal jaren terug mocht ik eens op pad met de Vitara en die was al zuinig in het verbruik. En dat telt eigenlijk wel voor alle modellen van Suzuki. Zuinig rijden hebben ze hoog in het vaandel staan. Dus ik was erg benieuwd naar de nieuwste lid van de familie.

Samenwerking die geslaagd is

Ze heeft de bijnaam gekregen Suzuki Corolla , maar een goede basis is niets mis mee. Suzuki is wel verder gegaan. Want zet je de twee naast elkaar en dan zie je toch echt wel dat ze een andere neus hebben en ook de kont is aangepast. Ik wijk af, afijn, Als je instapt stap je echt in de wereld van Suzuki en dat maakt de nieuwste lid van de familie toch wel het neusje van de zalm. Een betaalbare luxe auto !
Op de editie die ik mee mocht hebben ( 1.8 Hybrid Style Automaat ) zitten behoorlijk wat opties wat ook nog eens snel wend! Kijk ik heb al eens eerder gezegd de audio installatie is echt bij deze auto’s super! En ook nu word ik niet teleur gesteld.
Het voordeel van hybride rijden is ook dat je bij de juiste editie aangepast kan verwarmen. Want hoe bespaar je op de energie van de warmte? Juist, door een stoel verwarming en een ( eigenlijk valt het nog onder luxe!) een stuur verwarming. Je verwarmd op dat moment alleen waar je zelf zit en niet de hele auto. Dat scheelt energie en dus bespaard dat weer. Ik zeg win win situatie.

Zoals jullie zien zit alles keurig binnen hand bereik, de automaat is zalig en speels eens met de standen! Echt een aanrader… oké daarna even aanpassen met je rijden , denk aan het bijladen want dat doet ze tijdens het rijden, maar zeg nou zelf willen we allemaal niet eens een spelen met een auto? Ik kan niet anders zeggen dat Suzuki echt een mooie grote stap naar de toekomst heeft gemaakt.
Ik heb niet anders dan met een glimlach gereden met deze auto !

En of ze zuinig was? Door de geavanceerde hybride aandrijflijn maakt gebruik van een elektromotor, een verbrandingsmotor , of beiden tegelijk , afhankelijk natuurlijk van de omstandigheden van het rijden op dat moment! Dan krijg je een zeer laag benzine verbruik en een heel klein CO2 – Uitstoot . Dus zuinig en goed voor het milieu. Kortom goed voor je eigen portemonnee en je helpt het milieu. Ik zou het wel weten!

Mensen van Suzuki Kroon Veenendaal ontzettend bedankt voor deze unieke mogelijkheid! Erg blij mee!