De vernieuwde Citroën C4

Heel soms komt er een auto bij je voorbij op de kanalen en denk je nee.. dat zal toch niet zo zijn.. Je volgt een beetje haar opbouw en dan is het uitpluizen waar de nieuwe komen te staan!
Je zet de lijnen uit en dan krijg je het bericht, ze is er.. wanneer kan je. Dan maak ik wel een vreugdensprongetje!
Citroën heeft lang vast gehouden aan modellen waar mijn oogleden van omhoog trokken en je denkt is er iemand die het leuk vind? Dat heb ik bij deze versie niet! De C4 is nu met een update zowel in benzine als elektrisch en DIE had ik even mee met een meet en greet. En wat een geniale update is dit geworden!


Stappen we even mee in? Uiteraard heb je de herkenbare punten van Citroën maar dat heeft ieder merk wel. De automaat heb je met die kleine knopjes , houd je wel weer bij de les!
Als je om je heen kijkt zie je zoveel luxe afwerkpunten. En er zitten ontzettend veel opties op, dit noemen ze de auto ook wel weer opnieuw herontdekken! En dat is wat ik ook eigenlijk ga doen! Nou ja proberen tijdens deze meet en greet!
Wat een enorme voordeel is, en wat ik gelukkig steeds meer zie bij elektrische wagens is de stuurverwarming , want waarom zou je de hele auto gaan verwarmen als je op één locatie maar zit?? En het is nou niet bepaald warm buiten tijdens de meet en greet en dus gaat deze ook aan. Zalig. Echt je bent misschien verwend daarna maar als je hem heb, waarom zou je hem dan niet gebruiken! Het is beter voor het milieu , dan je hele auto verwarmen , dus heren en dames die het snel koud hebben.. hierbij u excuus!
En zullen we het ook nog even hebben over de stoel! Ja? Oké gaan we het doen. Ze hebben daar een kleine japanner in verstopt want op deze editie zit niet alleen stoel verwarming. Nee deze stoel heeft ook nog de stoel massage..
Die moet je echt aan hebben, want geloof me die is zalig! Genoeg over de binnenkant , de afwerking en de opvallende ruimte, we gaan het over het rijden heb!

Je komt tot rust , en is dat niet wat we allemaal willen?


Tijdens het rijden valt me één ding gelijk op, ze maakt je rustig. Toegegeven ik ben niet zo’n voorstander van dat kleine doorzichtig schermpje waar je de snelheid en maximale snelheid ziet , maar het valt eigenlijk al snel niet meer op als ergenis.

Elektrisch rijden is niet alleen het vlotte wat steeds meer mensen ontdekken, maar elektrisch rijden is ook tot rust komen. En ja wel daar hebben hem weer! Het fantastische radio geluid! Ik geniet van Arrow Classic rock. Gewoon kraak helder. Ik zou willen dat het bij mij thuis ook zo zou klinken! Rijden is echt weer lekker! Je ontspant, ( en ja oké die massage werkt er waarschijnlijk ook nog wel iets extra’s aan mee! ) je komt tot rust in deze e-C4 en dat is echt een groot pluspunt! Daar zijn tot op heden nog maar zeer weinig elektrische wagens van!
Vlot reactie vermogen en met een actieradius in stad van 509 kilometer kan je nog wel een stuk rijden. Maar ik blijf natuurlijk niet alleen in de binnenstad en dorp ik ga ook een stukje snelweg op en dan heb je een gemiddeld actieradius van 350 , maar zoals jullie weten heb ik vaker elektrisch gereden en dat bijladen lukt wel aardig zeg ik dan vol trots! Maar het wordt voor mij ook een kleine sport! ( geloof me als ik zeg, zodra jij elektrisch gaat rijden ga jij het ook doen !)

Gadgets

Er zitten best wel wat opties of zoals het eigenlijk liever genoemen wordt gadgets op ,waar ik niet de tijd voor heb om die uit te proberen in deze korte meet en greet maar dat geeft niets er moet ook wat voor jullie overblijven! Want ik denk dat de echte Citroën freak ( ik heb dat woord sinds kort geleerd , het schijnt echt te bestaan! ) Enorm blij wordt van deze verfrissende up to date versie! De app die je kan installeren dat je van te voren in koude dagen de auto kan opstarten en voorverwarmen en ja ook misschien wel daarmee de boel iets makkelijker ontdooid?
De stuurverwarming, de stoelmassage, de usb poorten voor de achterbank dat de kinderen tijdens het rijden de telefoon of tablets onder stroom kunnen houden, met die lange vakantie rit, of dagje uit? Zodat jij ongestoord nog verder kan rijden!

En de tablet houder aan de bijrijders stoel.. Zoveel opties, en ze zijn allemaal leuk! Misschien wel de nieuwe auto die zowel als gezinsauto als zakelijk altijd leuk blijft!

Citroën , echt gefeliciteerd met deze ontzettende update! Ik denk dat jullie klaar zijn voor de nieuwe generatie Citroën lovers!

Versteeg Buurman , bedankt voor deze super mogelijkheid dat ik deze meet en greet mocht hebben.