De Hyundai Tucson Hybride

Volkswagen heeft de Golf, Toyota heeft de Corolla , Volvo heeft de v40 en Mercedes heeft de C klasse. Kortom allemaal herkenbare modellen. Hyundai heeft de i10 en de i 20 maar wat hebben ze ook… JAWEL de vernieuwde Tuscon, en in de Hybride uitvoering, en laat ik die nou laatst bij me hebben gehad!

De vorige editie trok gelijk mijn aandacht. En ik mocht daar ook mee rijden. En ik was verknocht. Ik blijf er bij ze kan nog steeds met de G klasse vergeleken worden. Nu in 2021 is ze vernieuwd en is ze ook nog eens Hybride. Even serieus You gotta love it. Ze heeft het gewoon opnieuw. Nou opnieuw.. voordat ik boze Hyundai mensen tegen me krijg, ze is eigenlijk hagel nieuw in deze vorm. En of we het nou willen of niet .. Hybride is echt één van de nieuwe vorm van auto rijden. Zeg maar het bekende stukje als je nog net niet 100% over wil naar elektrisch rijden ga je hybride rijden. En wat is het genot wederom om met deze dame te mogen rijden! Hyundai you did it again!

Voor de oplettende volger JA , Ja ze is eigenlijk bijna net zoals het concept wat naar buiten gebracht is en wat vind ik dat nou net weer geweldig! Want hoe vaak wordt je eigenlijk wel niet lekker gemaakt met een concept car en denk je YES ! En dan is daar de productie en denk je wacht wat.. nee jo dat kan toch niet.. Hyundai heeft dus lekker besloten ook zo door te gaan en het is gewoon weer vol op genieten. Zoveel opties, zoveel mogelijkheden . En je wil ze allemaal uitproberen.. nou ja allemaal.. op één na.. Wat wil Hyundai hier nou mee? Met de natuur geluiden app… Als je er van houd hartstikke leuk! Maar persoonlijk zit ik er niet op te wachten om te horen hoe iemand door het sneeuw loopt.. dat doe ik toch liever zelf dan.
Maar buiten dat .. ze doen het gewoon weer.. Ik zeg het wel eens vaker.. waarom kan een hybride en elektrische auto wel een fantastische geluid installatie hebben.. en een benzine en diesel auto niet?
Is dat dan misschien de manier om over te stappen?

Hyundai adverteert met de volgende omschrijving :

“De nieuwe Hyundai Tucson Hybrid is niet slechts een evolutie van zijn voorganger, maar het resultaat van een pure designrevolutie. Hij heeft een toonaangevend, vooruitstrevend design, maar biedt ook state-of-the-art smart tech en een hybride-aandrijflijn die je verder brengt terwijl die minder brandstof verbruikt. ”
“5 jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking. Zodat je kunt genieten van al datgene wat je dierbaar is, zonder zorgen over je auto. Bovendien is de krachtige hoogvoltagebatterij gedekt door een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer, wat het eerst aan de orde is. Geniet van de extra gemoedsrust die een van de beste garanties in de industrie je geeft – standaard.”

Wat ze hier dus eigenlijk in gemakkelijk Nederlands je vertellen dat je veel garantie krijgt en dat je alleen maar kan genieten als je hier mee rijd. En weet je .. ze hebben echt gelijk hier mee! En als zelfs ik , iemand die nooit met een cruise controle rijd omdat ik dat raar vind, zelf er nu mee met cruise controle aan kan rijden.. zegt dat echt wel heel veel. Het veiligheids gevoel zit bijzonder hoog bij de Tucson, dat zit er in en dat blijft er in. En daardoor kan je alleen maar genieten.
Chapeau Hyundai .. you did it again..

Dank aan Hyundai Dealer Cluistra voor de bekende service !