Dacia Sandero Stepway

Ken je het verhaal van de auto waar iedereen een mening over had en waar iedereen wat van vond en vooral niet vond , en toch de beste en goedkoopste auto werd van het jaar 2021 aldus het altijd gerespecteerde Britse consumentenorganisatie WhatCar, Nee ? Ik zal je het vertellen het is de Dacia Sandero .

En die auto had ik laatst mee ! Nou niet helemaal liegen. Ik had de Stepway mee.
En wat men ook zegt .. De Dacia is niet meer wat men ( sorry als ik beledig ) volgens de oudere generatie de auto waar je niet mee gezien wil worden.
Sterker nog ik denk dat het juist WEL de auto is waar je juist nu mee gezien wil worden!
Buiten het feit dat hij natuurlijk ontzettend betaalbaar is. ( Al beschikbaar vanaf € 13.490,– ) Je krijgt er ook wel veel voor. En dan bedoel ik niet alleen de opties.. maar ook de ruimte!

In de jaren 60 ( uit me hoofd 68) kwam de eerste Dacia van de rolbanken af. En is die jaren veel maar dan ook veel veranderd. En ja natuurlijk zijn de ontwikkelingen en samenwerking met Renault overal te herkennen. Maar daar is niets mis mee! En soms kan je niet anders. Tegenwoordig werken er zoveel bedrijven samen dat ik me afvraag waarom zou je überhaupt nog.. Maar dat terzijde!

Daar waar Dacia door ontwikkeld , en verder vooruit kijkt wat echt positief is , gaan helaas soms de gedachten van de meeste auto kenners niet verder van hij is niet goed en dus.. Dat vind ik nou jammer! Want nu met deze editie van de stepway hebben ze echt een fikse stap vooruit gedaan! En zijn ze echt niet minder dan andere. En kunnen ze echt mee met de huidige auto merken en denk ik dat je deze dame ook echt mee moeten nemen in je overweging bij het aanschaffen van een nieuw model.

De editie die ik mee had ( toegegeven je heb er in Nederland helemaal niets aan , maar het is leuk voor de cijfers freaks ) een topsnelheid van 177 km per uur en een verbruik van 7.4 op 100 km. En dat laatste is echt niet verkeerd.
Persoonlijk vind ik het echt geen verkeerde auto, en krijg je waar voor je geld, en ik denk dat je juist in deze dagen en tijden daar toch iets meer naar kijkt, je betaald niet meer alleen voor de naam. Je krijgt weer ouderwetse kwaliteit en zeg nou zelf.. Willen we dat niet allemaal.

Bedankt Bochane #Veenendaal voor de service en het vertrouwen!