Hyundai i20

De Hyundai i20 1.0t-gdi premium sky. Of zoals ze bij Hyundai zeggen gemaakt om op te vallen. Of je het nu wil toegeven of niet. Maar Hyundai valt op. En hoe. Hyundai stopt iets in de auto wat eigenlijk geen ander merk kan!
Is het de opvallende full-LED koplampen, de Scherp getekende dagrijverlichting , de opvallende gevormde luchtinlaten. Of de stoere nieuwe gril. Één ding is zeker Hyundai onderscheid zich weer eens met deze verfrissende nieuwe look van de i20.

Ik weet niet wat het is, maar Hyundai doet het gewoon nog een keer. Want opnieuw is het veiligheidsgraat hoog, en zit hij bijzonder goed. En ja oké misschien wel het detail dat het afmaakt met name voor de jongere generatie onder ons en dan niet alleen de mannen maar dat leuke extra speeltje op de uitlaat maakt het uiteindelijk wel af. Nee je kan niet chagrijnig in deze auto zitten! De editie waar ik mee op pad mag om te testen zit vol opties! En dat vind ik toch wel erg leuk !

Natuurlijk hebben we de cruisecontrol die met slecht één knop te bedienen is! Daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van tijdens de afstanden die ik rijd. Wat gelijk opvalt is het het afstand systeem.
Toegegeven de eerste keer dacht ik nog van euhm doe jij nou ? ( waarom denken we dat eigenlijk .. )
Maar bij het inhalen neemt het systeem het gelijk over. IDEAAL !
Overigens werkt het LVDA ( Leading Vechicle Departure Alert ) Systeem ook prima, en vind ik het soms jammer dat ik het niet kan uitschakelen want ik haat één ding tijdens het rijden en dat is dat een auto gaat piepen en ik kan het piepje niet uitzetten. MAAR het is veiliger dus ik bedenk me maar met de muziek een stuk harder hoor ik het piepje niet. Probleem opgelost! Maar of het de juiste oplossing is laten we even in het midden!

Hyundai doet het top! Deze versie is natuurlijk iets aangekleder dan de “basis”. Maar hej.. zeg nog zelfs.. het is toch ook een prachtige wagen! Een gemiddeld verbruik van 4.1 op 100km is ook echt niet verkeerd.
Hyundai heeft echt aan de jongeren generatie gedacht met deze betaalbare krachtpatser. En dat mag ook wel gezegd worden!
Hoe hard ik nu ook mijn best doe, ik kan eigenlijk geen nadeel vinden aan het voertuig, nou ja ..op het piepje na dan..

Strakke weg ligging, goede zit , ruime zit, goede muziek installatie. en toch ook nog eens alles binnen hand bereik. Tja dan kan je niet anders dan happy van worden lijkt mij!

Bedankt Hyundai dealer Cluistra Veenendaal voor deze super service weer!