JAC

There is a new kid in town and his name is JAC.
Nou ja helemaal niew is ze niet. Want ook al kennen zeer veel mensen het merk niet, ( wat overigens logisch is! ) Toch bestaat het merk al sinds 1964! En het heeft een ruim modellen overzicht , waar ik persoonlijk niet op kan wachten om die ook eens voor de camera te gaan krijgen. Maar dat terzijde!
Op dit moment hebben ze bij JAC de eerste stappen op Europese bodem gezet En hebben ze het model de IEV7 uitgebracht. En het plaatje zoals ik hem mee mocht nemen heeft een prijswaarde van € 29.900,– op zich is het wel een forse prijs, maar als je bedenkt wat je er voor terug krijgt, én dat een gemiddelde 100% Elektrische wagen toch € 10.000 duurder uitkomt denk ik dat je voor de prijs meer dan tevreden kan zijn!
Er zijn op dit moment drie kleuren actief , wit, grijs en zwart. En ja de eerste foto’s van de demo’s waren wit, maar stiekem was ik erg blij dat de demo die ik mee mocht nemen toch wel zwart was. Oog wil ook wat. ( en ik heb een voorkeur voor zwart dus dat is altijd meegenomen)

Je krijgt bij dit model eigenlijk best wel veel. Denk aan sportstoel, 360 graden camera. lederen bekleding, Led dag verlichting , 8 inch touchscreen die gek genoeg precies groot genoeg is, al zou je anders verwachten.
Opvallend is dat hij met de 1.56 m hoogte niet als benauwd voelt met zitten. ik stoot ook niet mijn hoofd. en ik ben toch wel vrij lang. Dat is echt een aangename verassing.
Hij heeft een vermogen van 85 KW wat gelijk staat aan 114 PK, dus ja weg komen in no time bij de stoplicht is zeker weten wel te doen!
Opvallend is ook als je de cruisecontrol gebruikt. Deze heeft het zelfde systeem ( voor mij dan ) als bij de Hyundai dus ontzettend fijn in gebruikt. Kind zou de was kunnen doen.
Ja oké hij heeft een topsnelheid van 132 km/u maar overdag mag je toch maar hier 100 km/u , en dan lekker rustig op cruisecontrol zetten laad hij gelijk goed bij. Dat is toch ideaal!

Deze auto is voor de echte gadget freak in de positieve zin van het woord!
Juist doordat hij dus elektrisch is kan je leuke gadgets toevoegen. Naast Apple car play ( ik kan niet wachten tot je eigenlijk ook standaard de android auto krijgt) en de JAC heeft een voordeel hier in ( test hem zelf! ik ga niet alles verklappen ) hij heeft standaard dat je kan zien hoe de bandencheck is, en voor mensen die de F1 volgen ( net zoals ik ) is dat een fantastische gadget! Je gaat er echt op letten !

JAC is nieuw in Nederland en ik denk dat we er zeker nog meer van gaan horen en lezen! Het is nieuw, het is anders, maar toch ook zorgenvrij voor een betaalbare prijs! Echt een aanrader voor diegene om hem mee te nemen in je overweging als je elektrisch wil gaan rijden.

Versteeg Buurman Barneveld, bedankt voor de service en heel veel succes met het nieuwe dealerschap van dit bijzondere merk!