Gastles Riksen transport bij het Laadperron

Gastles Riksen transport Arnhem bij het laadperron in Veenendaal

Het Laadperron staat voor praktisch en levensecht leren. Op Het Laadperron worden lessen logistiek en transport gegeven aan leerlingen van het PraktijkOnderwijs, VMBO (profielen Mobiliteit & Transport en Economie & Ondernemen) en mbo-studenten.

Op Het Laadperron is, naast de theorieruimtes, een 800 m2 groot magazijn dat levensecht is ingericht. In samenwerking met het bedrijfsleven wordt hier de wereld van de logistiek nagebootst. Leerlingen leren hier o.a. orderpicken, heftruck rijden, pallets stapelen, laden en lossen van goederen, ritten plannen. Afhankelijk van welke opleiding zij doen en welk profiel zij gekozen hebben. Ook is een doorlopende leerlijn mogelijk van vmbo naar mbo.
Met een gezellig en gemotiveerd  team leren ze hier de jongeren klaar te maken voor logistiek en transport.  Dit gebeurt mede ook door gastlessen van diverse bedrijven.

Riksen Arnhem wat al bestaat sinds  1904 en beschikt over een modern wagenpark voor transport van verpakte chemie (ADR) naar klanten in Nederland en België binnen 24-uur. Dagelijks worden er zendingen vanuit de eigen ADR-magazijnen in Arnhem, Duiven en locaties van klanten geleverd in Nederland en België. Tevens zijn er aansluitingen op Europese netwerken en maken zij gebruik van lokale magazijnen in UK voor opslag van gevaarlijke stoffen om snelle leveringen aan de klant te kunnen waarborgen.

Mede door hun werkzaamheden in beide sectoren ( logistiek / opslag en de transport ) hielpen zij graag mee en zo geschiede dat zij onlangs de les bij het Laadperron gaven.
Zij hadden voor de gelegenheid ook een Mercedes Actros 2740 meegenomen. Deze was geladen met spullen , en zo konden de leerlingen kijken of het goed geladen was zoals hun is geleerd. 

Ook mochten ze de cabine in, en de bekende dode hoek ervaring mee krijgen ( vanuit een stil staande vrachtwagen!) en daar kwamen toch wel een paar geschrokken reacties op los, en waren ze het er mee eens dat ze daar toch maar beter op moesten letten. 

Conclusie, zie jij de chauffeur , dan ziet de chauffeur jou ook. 
Het was een bijzondere ervaring voor iedereen. 

Dank aan zowel het Laadperron als aan de mensen van het team van Riksen dat ik hierbij aanwezig mocht zijn.

Jantine