Renault Megane estate Plugin Hybrid

De Renault Megane Estate plugin hybrid .
Het is een beste mond vol als je het zo bekijkt. En wat krijg je er nou voor. Op advies ging ik eens nader kennis maken met deze dame. Is het de ruimte ? Is het de 91 pk.. is het de eerste stap om over te schakelen naar elektrisch. Na vandaag moet ik het antwoord kunnen geven.

Ze is nog even door de wasstraat gegaan en ja wel zelfs het banden zwart werd uit de kast gepakt. Je kan zeggen dat ze wel extra zuinig zijn op dit model. Na de basis zaken besproken te hebben verdwijn ik van het terrein.
Wat opvalt is natuurlijk het interieur alles om je heen ademt Renault. Is dat erg.. nee zeer zeker niet! Persoonlijk vind ik het wel fijn als een auto aan het interieur herkenbaar blijft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stuur. ( ja het zijn details waar je dan op gaat letten he!) Het stuur in de megane heeft dezelfde style als bijvoorbeeld in de clio station.
De touchscreen is nu wel op het juiste formaat en reageert zoals je zou verwachten en ook bij deze versie zoals je bij elke editie de laatste tijd ziet, is dat je in het systeem kan kijken hoe je auto het op dat moment doet. Denk hierbij aan het verbruik en natuurlijk de banden spanning.

Uiteraard heeft deze dame ook de vernieuwde logo er op zitten.
Van driedimensionaal naar plat. En dan is de hamvraag natuurlijk werkt het..merk je nou echt het verschil.
Om het verschil ook maar iets te merken moet ik zeggen dat ik daar te kort voor rijd. Vind ik het mooi.. Dan moet ik ook zeggen ik begrijp dat de ontwerpers denken dat het werkt maar of het er ook echt uitziet is een tweede..

Ik vraag mij oprecht af, de auto’s krijgen al steeds minder vorm, het moet strakker het moet dunner, mag wel weer langer zijn, en dan gaan ze ook met het logo nog aan de gang om het te veranderen… Als auto liefhebster heb ik daar toch wel een klein beetje problemen mee. Een auto is net zoals een vrouw een beetje vormen mag er wel in zitten alsjeblieft!

Mijn oprechte eindoordeel

Hybride is echt DE stap om langzaam over te stappen van bijvoorbeeld diesel naar 100% elektrisch. Want uiteindelijk zullen we daar toch echt wel heen moeten.
Je wordt wel fanatieks als het gaat om je accu bij te laden tijdens het rijden. Want als je weet hoe het werkt ga je er zeer zeker extra opletten. Mark my words! Maar deze dame kan menig mannen hart en ja ook vrouwen hart nog wel eens wild laten worden! Daar ben ik van overtuigd!

Bochane Veenendaal bedankt weer voor de service en de gastvrijheid!