Renault Express

Tussen 1986 en 1999 was ze al op de markt de Renault Express.

Er waren verschillende uitvoeringen van de Express geleverd. Een veel geziene versie was de dichte bestelversie. Dan was er nog een versie met achterbank en zijramen, een pick-up versie, een versie met dakklep boven de achterdeurtjes en de Phase III is ook nog geleverd met achterklep in plaats van twee deurtjes. In Nederland was de Express ook geleverd als Cariole; een auto die, door een knielsysteem, een oprijplaat en vastzetrails in de vloer, geschikt was voor het vervoer van rolstoelen. En toen verdween ze van de radar. Waarom is mij onbekend.

En nu is ze terug .. En hoe.. De Renault Express VAN… en vele zullen zeggen het is gewoon een Kangoo.. dan ga ik je gelijk vertellen dat je die naam niet mag gebruiken want de Renault Kangoo is weer een ANDER model. Dit model is vernieuwd, verfrissend en ze is terug.

Met haar praktische en moderne design is de nieuwe Renault Express eigenlijk wel de ideale werkauto voor de kleinere ondernemer.
Ze heeft een laadvermogen van 3 m3. Ze heeft een goede zit, dus die kilometers die je moet gaan maken is zeker geen straf. En natuurlijk niet te vergeten haar ruimte die je heb als bestuurder en bijrijder. Renault springt er serieus goed op in, dat mensen tegenwoordig langer zijn! Daar hebben ze zich uitstekend op aangepast!

Ze is opvallend zuinig, en oké je rechtervoet werkt er zelf natuurlijk aan mee.. Maar lange afstanden vind ze heerlijk. Cruise controle aan en ze is in opperbeste stemming. Maar ook binnen steden is prima te doen voor haar zeker door haar opvallende kleine draaicirkel ( je verwacht het niet)

En weet je wat nog het grappig is? Ook op de onverharde wegen voelt ze zich prima thuis. Natuurlijk moet je wel even wat rustiger rijden maar met de zalige stoel.. het goede zicht om je heen.. en natuurlijk voldoende diesel er in.. Dat vind ze toch wel fijn. Er zijn teveel opties om nog door te gaan over deze auto! Ik kan het wel, maar dan lees je niet meer verder.
Wat mijn betreft mag ze genomineerd worden voor kleine bedrijfswagen van het jaar!

Echt goed bezig Renault met dit model! Ze maakt alles waar wat je verwacht!