Ruitenwisser

Met regelmaat krijg ik vragen die men niet bij auto dealers durft te stellen. Want er heerst een soort van vraag schaamte want stel je eens voor .. ( werk hier aan vertegenwoordigers )
Maar nu kreeg ik een vraag dat ook ik even zat te kijken van ja en nu ? Daar kon ik ook geen antwoord op geven.
En zodra ik de vraag hier ook ga neer zetten zal jij ook even kijken van ja goeie.. en is het werkelijk zo ? Maar wacht nou even met direct naar je auto toe te lopen… Eerst even lezen.. ja ?

Waarom hebben vele nieuwe auto’s geen ruitenwisser meer op de achterruit

En toegegeven ik heb ook eerst even zitten kijken van euhm oké dat is een vraag die je nog niet verwacht! Want waarom is het zo?
Nou heb ik eerst de “makkelijke ” weg gekozen en heb ik mijn netwerk gevraagd maar ook die zaten van ja .. geen idee eigenlijk.. geld was op ? Misschien iets met sportiever uiterlijk??
Dan heb je maar één optie en dat is toch verder gaan kijken en dat deed ik dus.
Er zijn een aantal zaken die terug komen

1: Kosten besparen, er is al een grote achterstand vanwege het chip tekort. Om nog verdere achterstand te voorkomen is er gekozen om een selectief aantal wagens geen ruitenwisser meer achterop te plaatsen. Dit is bevallen dus gaan ze kijken voor nog meer optie’s.

2: Er wordt zelfs gesproken over jawel , het is lelijk geworden in het ontwerp dus wij beginnen er niet meer aan . ( en je heb toch je achterruit verwarming spreekt men dan over )

3: Mensen vinden de functie onlogisch net zoals parkeersensoren op een smart . ( hebben ze een punt trouwens alhoewel sommige…. ) Hij is te klein, het maakt lawaai ( hoe dan? )

Kortom heel veel zaken, maar eens worden doen we het denk ik niet.
Maar als je uiteindelijk wat verder gaat zoeken dan kom vind je eigenlijk één antwoord wat telkens terug komt..

Bij een nieuwere (sedan) modellen van auto’s staat het achterruit wat schuiner waardoor het niet lang blijft zitten. En de kofferbak ( het bekende kontje wat toch wel een echte auto moet hebben als je het mij vraagt !) zou weer voor de balans zorgen want het opspattende water zou eerst nog voorbij de kofferbak moeten gaan en dan schijnt het weer heel vermoeiend te zijn voor de regen..

Nog even een paar dingen !

1 : Het is gebleken dat het vaak mannen die zich ergeren aan een ruiterwisser op het achterraam. En zeggen je heb toch spiegels ?
2 : Vrouwen het wel fijn vinden en dan weten dat het veiliger is en zich er ook niet druk over maken
3: Een auto met een kont dus niet lelijk is. Een beetje vorm mag dus wel !
4: Jij gaat na het lezen van dit stuk tellen hoeveel auto’s je tegen gaat komen met en hoeveel zonder .