Renault Arkana

Daar is ze dan! De nieuwste telg van de Renault familie .

De Renault Arkana .
Ze noemen haar de hybride SUV zoals je nog niet eerder zag.
Dan weten jullie natuurlijk al hoe laat het is. Dan moet ze natuurlijk aan mijn kritische oog natuurlijk voorbij komen!
Het is begin juni dat ze officieel bij de Renault Dealers stond en zo had ik mijn eerste kennis making. Eerste indruk Groot , ruim en sportief.. Dan is natuurlijk nu de vraag.. Als we gaan rijden maakt ze het waar. En is ze de SUV zoals je nog niet eerder zag aldus Renault.
Het was even wachten op een afspraak ( lang leve de vakantie periode ! NOT ) Maar wachten werd beloond en zo kon ik dan met deze SUV op pad!

Nou moet ik wel zeggen dat ze bij Bochane weten hoe ze mij blij kunnen maken want er stonden twee demo’s en één was de R.S. Line en DIE kreeg ik mee. Dat is sowieso al drie stappen voor !
Na het vaste ritueel ( je weet wel, papieren en een paar punten , de bekende als het lukt moet je dit eens proberen uitleg ) kon ik dan eindelijk instappen.

Wat direct opvalt is de enorm goede zit! Het is echt van belang dat auto’s een goede zit hebben , je besteed er toch wel een groot gedeelte van je dag vaak in. ( tenminste .. de meeste die ik ken! Je rijd er mee naar je werk, misschien naar een klant.. ) En doordat het natuurlijk een R.S. line is is ze misschien net een stukje sportiever. ( he vervelend NOT!) Dit kan niet anders dan ultiem genieten worden.
En als muziek liefhebber kan ik alleen maar blij worden dat er ook nog eens een super muziek installatie inzit die ( geef maar toe we doen het allemaal ! ) als je de muziek wat harder zet omdat er net dat ene nummer op de radio is ( Ja ook hier zit DAB+ in ) dan blijft het geluid goed en strak. Dat is vertrouwend goed!

Nu zou ik nog een heel verhaal kunnen gaan schrijven , pardon typen over de lijnen hoe die doorlopen,
De Arkana E-Tech hybrid heeft namelijk vloeiende lijnen en een stoere stijl aldus Renault ( en ze hebben gelijk! )
Je rijd gemiddeld in de stad tot 80% Electrisch wat inhoud dat je bijna 40% brandstof bespaard ( yeah! )
En als je goed afremt , dan krijg je energie terugwinning voor je accu en dus… JUIST dan kan je toch weer verder elektrisch rijden en dat is toch wat we allemaal willen ?

En dan nog de vraag, is ze de SUV zoals ik nog nooit eerder had gezien ? Ja ik denk wel dat ik een ja moet zeggen want ze is de eerste SUV die heel stiekem kleine eer betonen heeft aan vorige modellen en dat vind ik nou leuk!

Dank aan Bochane Veenendaal voor de service en de gastvrijheid en het vertrouwen.