Skoda Enjaq

Zal ik maar gelijk met de deur in huis vallen? Ik vind haar echt leuk!
Vanaf het moment dat ik haar voorbij zag komen op alle sociale media kanalen , wist ik dat ik haar voor de lens moest hebben. Zeker omdat ik al ( sorry ik klink even heel arrogant ) menig elektrisch voertuig voor de lens heb gehad en ik toch wel durf te zeggen dat ik een kleine ervaring er mee heb!
Maar ik moest even langer wachten dan ik had gehoopt maar wat in het bekende vat zit verzuurt niet!

There we go!

Nadat ik wat mail contact had gehad en een leuk telefoon gesprek had ik de datum en wat keek ik uit naar die datum! Voor vele is Skoda om de één of andere reden nog steeds een soort van B merk en hebben ze geen hoge pet van het merk op, maar ik stond open voor een andere ervaring en de Skoda’s waar ik tot nu toe mee heb mogen rijden zijn alle maal stuk voor stuk toffe auto’s ( wat denk je van dat parapluutje bijvoorbeeld in de deur van de kamiq?) Nou precies! Ik moest wel naar Deventer rijden om deze dame nu te mogen gaan testen maar dat vond ik niet erg want ik wist , ze stelt me of keihard teleur of ze voldoet aan alles ! En dan zou ik weer moeten gaan uitleggen aan mensen dat Skoda meer is dan… Maar die discussie durf ik wel aan! Bij aankomst op de afgesproken tijdstip kreeg ik een grote glimlach van de vertegenwoordiger en de sleutel en ik mocht al direct gaan! Nou ja direct , eerst even het papier werk en dan weg gaan en genieten! Dat is geen straf!

Opvallend!

Ook nu weer is het zo dat bij een 100% Elektrische wagen de muziekinstallatie fantastisch is! De Enjaq scoort punten!
En dan hebben we het nog niet over het touchscherm gehad wat erin zit. Ja het heeft wel wat weg van het grote Tesla scherm, maar dat is dan ook het enige wat je op dat moment aan denkt.
Het reageert ook in mum van tijd op alles. Dus dat zit wel goed. En als je elegant genoeg bent met je handen reageert het er ook op en hoef je niet zo 1,2,3 wat aan te raken! Dat is weer een pluspunt ! En natuurlijk niet te vergeten deze versie heeft ook nog eens stuurverwarming! Mag dat niet standaard worden bij nieuwe auto’s alsjeblieft! En natuurlijk de stoelverwarming! Buiten het feit dat het ontzettend fijn is, het is ook nog eens beter, want waarom de hele auto verwarmen als je ook één punt kan verwarmen! Scheelt ook weer!

Details

Kijk officieel is ze niet voor offroad bestemd, maar als je nou heel lief bent, en heel rustig doet, dan kan je een klein stukje op het bekende zand en gras rijden. Als je het maar lief doet, En geloof mij dat vind ze echt wel leuk!
Maar wist jij trouwens dat ze het echt niet erg vind om echt weer te moeten werken zoals je zou verwachten van een auto! Want ze heeft toch wel even mooi een trekkracht van 1100 kilo ! Je verwacht het niet , maar toch doet ze het!
Ze heeft een strak design zowel binnen als buiten. De europese lijnen zijn goed te herkennen. Ze heeft als je de papieren moet geloven een topsnelheid van 160 km per uur. ( dat heb ik overigens niet uitgetest maar weet wel dat ze lekker vlot is! )
Overigens moet ik altijd wel glimlachen als ze zeggen en vergeet de kabel niet te noemen dat die er bij in zit ! Ja wat heb je anders aan een auto die.. Maar goed bij deze de kabel zit er automatisch bij!
En vooral op de langere afstanden is ze extreem zuinig in het verbruik! Cruise control aan en weer old skool genieten. Rijden is weer leuk ! Zeker met deze Ejaq !
En o ja probeer het spraak systeem! Je kan wel zeggen dat ze een klein tikkeltje arrogant is maar dat maakt haar er niet minder leuk om! Juist leuker! Ik kan iig zeggen ze hield ook van mij. En haar zelf.. vooral haar zelf!

Ik kan nog zoveel vertellen, maar dan scrollen jullie weg, omdat het stuk te lang en saai zou worden. Ik zou zeggen eigenlijk moeten jullie zelf testen want pas als je zelf test dan komt de rest vanzelf wel! Als je er maar oprecht voor openstaat! Ze is het echt allemaal waard! Of zoals ze bij Skoda zouden zeggen welkom bij de zaterdag familie!

Heren van Pouw Deventer , enorm bedankt voor de service en de gastvrijheid!