De KIA EV6 !

Inspiratie komt als we iets voor de eerste keer iets voelen

Het is DE slogan van KIA Nederland.. Buiten het feit dat ik soms nog wel eens sarcastisch kan denken, schakelde ik wel door de trigger om.. want de auto triggerde.. en direct na één keer! Het is natuurlijk geen geheim dat ik mij meer ben gaan verdiepen in het elektrische rijden. Want het is de toekomst ..( en nee ik ga niet nu een discussie voeren of waterstof nu beter is of niet ) Ik zeg zelf ook altijd tegen mensen die wel willen maar niet durven, stap dan eerst over van benzine naar Hybride .. dan is uiteindelijk je overstap niet zo groot omdat je er dan aan kan wennen.
En het is een “sport” als je elektrisch gaat rijden.. want hoe lang kan je doen met de actieradius doen die hij opgeeft, en natuurlijk de belangrijkste optie, komt hij ook uit met de actieradius!
Er was dus maar één oplossing voor en zoeken naar een KIA EV 6 demo! En die vond ik bij Braber Ede ! Ik ging er heen, overlegde én we hadden een korte date! Nee niet omdat hij slecht zat met de actieradius , maar hij is ontzettend populair dus moest mij aanpassen aan de regels van de autodealer. En zo geschiede dat ik naar de dealer ging om met deze dame op pad te gaan!

De auto met de warmte pomp!

Ik ben heel eerlijk, van af het moment dat ik haar zag, wist ik dat ik blij zou gaan worden. En het showroom model , de black edition , beloofde zeer veel goeds! Maar ik zag daar iets, dat ik dacht een warmtepomp? Ik ben misschien dan als vrouw wat simpel denkend maar een warmte pomp hoort in mijn gedachten gang bij een woning en niet bij een auto! ( zie je het al voor je , zo’n pomp bovenop de auto.. )
Nou ja lang verhaal kort, ik had met de vertegenwoordiger nog even contact van te voren en zei, leg mij dit eens uit?

“De warmtepomp helpt om de accu van een elektrische auto te ontzien en is een handige manier om het rijbereik te verlengen. De pomp gebruikt warmte uit de buitenlucht maar ook restwarmte uit de accu en batterij om het interieur van de auto te verwarmen als het buiten koud is. Hierdoor verbruikt de auto veel minder energie dan met de standaardverwarming en wordt de actieradius dus geoptimaliseerd. Bij sommige elektrische auto’s kan de warmtepomp wel 30% extra range opleveren. Echt een aanrader dus! ”

Overigens zitten in meerdere elektrische voertuigen een warmte pomp , maar niemand durft het specifiek aan te geven. Wel knap van Kia dat ze hier zo open in zijn! Maar hier kon ik dus wel chinees van maken! En is het dus achteraf gezien ook nog eens logisch dat tie er in zit. Want wie wil er nu geen 30% extra en dat het bereik iig stabiel blijft! Iedereen toch?

En toen hadden we de date

Ik ga naar Ede toe , om haar op te halen de vertegenwoordiger had een keurige overdracht geregeld met zijn collega waardoor ik bij binnenkomst al met een glimlach werd ontvangen, en de vraag koffie? volgde snel!

Tijdens de koffie namen wij nog wat details door en toen kon mijn date met de EV6 beginnen !
Al bij de eerste zit ben je blij! Zoals Kia zegt, als je instapt en zit dan zit je eigenlijk in een stap richting de toekomst en weet je.. ze hebben wel gelijk! Alles is mooi gestroomlijnd , het heeft een kleine aanraking nodig bij het 12.3″ gebogen display. Het loopt fantastisch over! Toegegeven het oogt rustgevend. Daar hebben ze echt wel aan gedacht!
En dan natuurlijk het head up display systeem . Nu hebben ze hier geen “schermpje “maar hier zit het ( net zoals bij de ioniq 5 overigens ) op de voorruit. Dit is weer veiliger natuurlijk zodat jij je ogen gewoon op de weg gericht kan houden! En op de vraag of het hinderlijk is, nee totaal niet! Sterker nog, als je daarna in je eigen auto stapt waar het niet op zit , dan mis je het !

Zoveel opvallende punten

Er zijn behoorlijk wat punten wat opvalt met het interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van de sfeer verlichting! Die zorgen dat je ogen ten alle tijden de “rust” behouden! Of wat dacht je van het zwevende midden console ! Hierdoor heb je ook niet het benauwde effect. ( of het opgesloten gevoel )

En wat dachten jullie van de opslag ruimte ? Dat zit niet alleen in de kofferbak, maar ook jawel aan de voorkant! Ook wel herkenbaar van de Porsche en natuurlijk het inmiddels toch wel bekende merk Tesla! Maar natuurlijk is het nog het meest fijne dat je bediening alles binnen handbereik heb op het stuur! Dat is toch fantastisch En als zelfs ik met de cruise control kan rijden moet jij het ook kunnen!

Aan alles komt een einde !


Ik had dit keer de KIA EV6 GTline mee met achterwiel aandrijving , maar wisten jullie ook dat ze in een vierwiel aandrijving te verkrijgen is ? Dus eigenlijk is er voor elke auto liefhebber echt wel wat wils!
Ze heeft een actieradius van 528 km. En in ongeveer 20 minuten is ze ook nog eens voor 80% geladen.
Overigens bezit de KIA EV6 ook nog over een E-GMP oftewel een Electric-Global Modular Platform. Dat klinkt heel duur maar eigenlijk is het de optie om externe apparaten op te laden dus denk bijvoorbeeld aan je elektrische fiets ! Of als je zin heb in een bakje koffie van je zelf en niet één van het tankstation uit!

Het was natuurlijk van korte duur omdat ze ontzettend gewillig is , dus ik moet mij aan passen! En moet ik haar weer keurig terug brengen! Met toch wel een kleine deuk van pijn in het hart! Want ik had nog wel even kunnen doorrijden en genieten! Elektrisch rijden is echt geen saaie bedoeling meer! Stap in en je bent verkocht!

Bedankt Braber Ede ! Voor de service!