Broer en zus Andy en Linda Palmen en hun Unimog

Unimog is een reeks multifunctionele middelgrote vrachtwagens met vierwielaandrijving geproduceerd door Daimler en verkocht onder de merknaam Mercedes-Benz. De naam staat voor “ UNIversal- MOtor- Gerät” , Gerät zijnde het Duitse woord voor apparaat.
Het eerste model werd kort na de Tweede Wereldoorlog ontworpen om in de landbouw te worden gebruikt als een zelfrijdende machine die een aftakas levert om zagen in bossen of oogstmachines op velden te bedienen. Het werd ontworpen met permanente vierwielaandrijving, met wielen van gelijke grootte, om op wegen te kunnen rijden met hogere snelheden dan standaard landbouwtrekkers. Met hun zeer hoge bodemvrijheid en een flexibel frame dat in wezen deel uitmaakt van de ophanging, zijn Unimogs niet ontworpen om zoveel lading te vervoeren als gewone vrachtwagens.
Tegenwoordig zie je ze niet zo veel meer rijden, dan eigenlijk alleen bij de brandweer die in een groen gebied opereert want een vrachtwagen kan niet altijd op de locatie komen.

En als je ze ziet , dan zijn het vaak oldtimers.. bij de echte liefhebbers..  liefhebbers voor het model.. liefde voor het onderhoud,  en passie voor de Unimog.
Maar wat je ook vaak ziet , is dat het mensen op een bepaalde oude leeftijd zijn!  Op zich ook nog wel te begrijpen , maar ik kan na vandaag zeggen dat het niet altijd zo is !

Onderweg naar Limburg

Ik plaatste een oproep op Facebook, en kreeg een reactie van Linda,  zij werd er op geattendeerd dat ik mensen zocht en we raakte aan de praat! 
Het was van beide kanten zo gezellig dat we een date maakte dat ik die kant op ging! 
Oké het was nog wel even een behoorlijk stuk rijden, maar dat mocht de pret niet drukken!  Onderweg naar de locatie kom ik plaatsnamen tegen dat ik denk hoe spreek je dat uit? Maar lang kan ik er niet mee bezig zijn, want dan zie je alweer de volgende plaats dat je denkt hoe gaat dat dan? 
En voor ik het eigenlijk door heb, staat Linda Palmen (27) samen met haar broer Andy Palmen (30 )  al op de stoep te wachten! 
En word ik warm welkom geheten!
Ik parkeer de auto,  en voor ik het weet zitten we gezellig aan een bakje koffie met een reuze stuk vlaai!  ( zalig!  Maar dat word een paar keer extra sportschool voor mij! )

Gezelligheid kent geen tijd! 

Het is gezellen en raken direct in gesprek! 
Wat vooral op valt is dat ze allebei stralen als ze het over de Unimog beginnen te praten! 
En wat prachtig is , is dat ze allebei ook vol verhalen zitten!  En dat vind ik dan weer mooi! En dankbaar hoor ik alles aan!
Andy is eigenaar van de eerste Unimog die er is gekomen!  Hij zag een bericht op facebook, en dacht die prijs is schappelijk. Die moet ik hebben! Maar de motor was wel stuk. En die moest gemaakt worden!  Maar daar draaide hij zijn handen niet voor om!

Andy volgde een opleiding in België en het kon wel op de fiets , maar aangezien de unimog in die periode met een trekker rijbewijs gereden mocht worden, dus waarom zou je gaan fietsen als je ook mag rijden!  Begrijpelijk!
Ook Linda raakte snel “besmet “ met het Unimog virus en was voor haar ook al snel de keuze gemaakt!  Want brommers.. dat was niets voor haar.. nee de Unimog was haar ding !  En dat liet ze dan ook snel merken! Ze maakte al bijna “ruzie” wie de Unimog dit keer mee mocht nemen.. En dan is er maar één optie.. een tweede moet er komen.. en zo geschiede..

Samen hebben ze heel veel uren gewerkt en gebouwt aan de Unimogs.
Eigenlijk is niets voor hun te gek. Er is geen enkel probleem of ze lossen het samen op!  Dat is nou eens wat je noemt echte broer en zus liefde!  En dat ze op elkaar gesteld en ingesteld zijn kan je goed merken tijdens de verhalen. Want als de één het toch even niet weet, haakt de ander er weer op in! 

Unimog rijden brengt je tot rust

We praten samen gezellig door, en ze vullen elkaar super goed aan!  En ik zou heel graag alles hier neer willen zetten maar dan wordt het verhaal heel lang en dan haken jullie af en dat is niet de bedoeling! 
Andy en Linda zijn het iig over één ding direct ook eens wat ik mee MOET maken.. het rijden van de Unimog brengt je tot rust!  Als je stress heb , dan ga je even rijden in de Unimog en dan ben je de stress vergeten. En kom je lekker ontspannen eruit! 
Linda had ook al een locatie gevonden voor de foto’s en zo geschiedde dat wij met z’n drie-en in de Unimog gingen. Let wel , Andy in de zijne.. en normaal zou ik zeggen ik stapte bij Linda in.. Maar “normaal “ instappen is niet bij een Unimog.. alhoewel als je niet anders gewend bent.. ( ik niet dus ) en ik klauterde er in bij de bijrijders stoel.. en ondanks dat ik eerst zoiets had van hmmmm oke.. moet ik toegeven.. het zat eigenlijk wel prima!  Eerlijk is eerlijk. En misschien vind ik het wel stiekem jammer dat we al op de locatie zijn! 
Nadat ik weer een soort van er uit ben geklauterd ( ik ga echt niet springen! )  Maken we de foto’s praten we nog even en gaan we weer terug naar de eerder afgesproken locatie!  Daar praten we ook nog even en dan ga ik echt weer terug naar huis! 

Bijzonder

Toen ik hoorde “oldtimer” dacht ik dat hoort alleen bij oudere gepensioneerde mensen.. Maar daar kwam ik na vandaag achter dat dat toch anders was. Want persoonlijk vind ik het bijzonder om te mogen zien hoe broer en zus zo de passie gezamenlijk delen!  Prachtig !  En ook dat mag wel eens gezegd worden!  Lieve Linda en Andy enorm bedankt voor jullie gezelligheid, prachtige verhalen , openheid en gastvrijheid ! 

Jantine