Arno Mulder

Heel soms dan krijg je een verzoek binnen en dan denk je.. ik ken die naam ergens van.. Maar ja ik ben inmiddels van de situatie.. een plaatje is makkelijker te herkennen dan een naam dus het duurde even voor het bekende twintig cent muntje viel! 

Maar we beginnen bij het begin

Chauffeur wordt je niet, je bent chauffeur

Daar waar het vaak begint met mee op de vrachtwagen met vader of oom, ging het bij Arno even iets anders. Want zijn vader was namelijk timmerman en dat is wel de hele andere kant op! 
Hij kwam met het Vrachtwagen virus in aanraking door zijn buren!  Zijn buren hadden namelijk een transportbedrijf en dat begint dan wel weer oldskool met het helpen in de wasstraat , om uiteindelijk toch op de auto te gaan rijden. En als je kijkt naar Arno straalt hij als hij over het chauffeursvak praat! We kennen allemaal de gezegde met diesel in het bloed? Volgens mij ademt Arno diesel in het bloed!  Echt mooi om te zien!  Die liefde die hij voor het vak heeft! 
Op de vraag of zijn vader niet misschien een klein beetje baalt, verteld Arno : “ Hij is altijd trots op mij geweest en nu misschien nog wel het trotste dat ik dan kom aan rijden!  Dan ben ik trots dat hij trots op mij is.”
Naast het vak chauffeur wat Arno alweer een prachtige tijd uitvoert , waarvan alweer 16.5 jaar bij  zijn huidige werkgever RW Logistiek, heeft hij ook nog eens een mooie uit de hand gelopen hobby! En of ik ook die kant eens wilde vast leggen!  En aangezien ik wist uit de hand gelopen hobby erg herkenbaar klinkt, wist ik daar gaan we eens verder mee over in contact.

Model trucks

Het is namelijk tijdens de open dag van Scania Nederland vestiging Veenendaal (2018 , wat vliegt de tijd! )  dat ik eigenlijk al een heel klein beetje kennis maakte met Arno!  Wat een klein wereld is het dan zo he!  En we verbazen ons eigenlijk hoe snel de tijd eigenlijk voorbij is gevlogen! En we praten zo de tijd weer voorbij!  Maar jullie weten wat ze altijd zeggen, Gezelligheid kent geen tijd!  Aan de koffie verteld Arno glunderend verder dat hij op een enkele ding na , omdat ( en geef hem eens ongelijk !)  je soms iets moet overlaten aan de ander , alles verder zelf opbouwt. En dat is echt bijzonder om te noemen!  Ga er maar aanzitten denk ik dan. Maar Arno zegt ik wordt er rustig van , het ontspant me. En dat snap ik dan ook wel weer! 
Maar Arno zegt ook we doen het theoretisch samen, en wat vandaag niet af komt, komt morgen af of de dag er na.. een hobby moet nooit stress kosten!  ( een wijs man die Arno ! )  Arno heeft samen met een aantal vrienden een model club. Beter bekend als RC Vriendenclub ( zoek ze maar op of Facebook! ) De reden dat hij het alweer 6 jaar geleden is opgestart? Eigenlijk heel simpel verteld hij direct!  Hij bezocht truckshow’s en dacht dat kan ik ook!  En hij bewees het dat hij het ook kon!  Want inmiddels kennen vele mensen hem en de club en wordt hij ook met regelmaat gevraagd of hij een plekje vrij heeft in de agenda! 
Als je ook goed kijkt naar de modellen die hij heeft gemaakt zie je allemaal details en sommige ga ik echt niet vertellen, die moet je zelf maar gaan zien als jullie begrijpen wat ik bedoel! 😉  Maar er zitten ook details in, die voor Arno persoonlijk zijn! En dat vind ik mooi en bijzonder!
Eigenlijk heb je ogen en kijk tijd te kort als je kijkt!  En te bedenken dat elke truck met de hand is gemaakt!  DAT is wel bijzonder!

Zijn Scania ,

Uiteraard kan ik niet vertrekken zonder een foto ook nog bij zijn truck te hebben gemaakt. En die staat bijna om de hoek bij hem,  dus we rijden er heen en hij zegt kijk! DAAR staat hij!  Mooi he! 
Die met Bruur er op..  Daar mag ik mij mee vermaken! 
Hij verzet de wagen om de foto beter uit te laten komen!  En je kan zien dat Arno echt achter het stuur hoort! 
Arno is een Scania man in hart en nieren en met passie voor het vak! Als je geen bekendheid heb met de transport durf ik te wedden dat als je met Arno mee bent geweest ook bij jou het diesel zou gaan opbloeien! 

We nemen afscheid en met het leermoment in Arnhem noemen ze het een betaal vogelhuisje , ga ik naar huis met weer een passie verhaal van iemand in de transport. Arno bedankt voor je tijd en de koffie!  En tot snel op een show  !