Hertz en Polestar gaan wereldwijd partnership aan om transitie naar elektrisch rijden te versnellen

Hertz en Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische performance auto’s, hebben vandaag een nieuwe wereldwijde samenwerking aangekondigd, die onder meer bestaat uit de aankoop van tot 65.000 elektrische auto’s over een periode van vijf jaar. De samenwerking start naar verwachting in het voorjaar van 2022 in Europa en eind 2022 in Noord-Amerika en Australië.

Voor Hertz maakt het partnership deel uit van de voortdurende toewijding van het bedrijf om een toonaangevende positie te verwerven op het gebied van elektrificatie, gedeelde mobiliteit en een digitale klantervaring. De samenwerking met Polestar bouwt voort op de aankondiging van Hertz afgelopen oktober om haar klanten de grootste EV-verhuurvloot in Noord-Amerika, en een van de grootste ter wereld, aan te bieden. Naast het beschikbaar stellen van het wagenpark aan zakelijke en particuliere klanten, breidt Hertz haar EV-diensten ook uit voor chauffeurs in de ride share sector, om zo de transitie naar elektrisch rijden een boost te geven.

“We zijn verheugd om samen te werken met Polestar en kijken ernaar uit om hun premium EV’s te introduceren in onze retail- en rideshare-vloot”, zegt Stephen Scherr, CEO van Hertz. “Het partnership met Polestar bouwt verder op onze ambitie om een ​​toonaangevende en milieubewuste speler te worden in het mobility ecosysteem. Door samen te werken met leiders in de EV-wereld, zoals Polestar, kunnen we onze huurders, zakelijke klanten en rideshare-partners een premium elektrische auto bieden.”

Polestar is een van de drijvende krachten achter de wereldwijde groei van elektrisch rijden en helpt de verschuiving naar duurzame mobiliteit te versnellen. Polestar meldde eerder dat de verkoopvolumes in 2021 bijna zijn verdrievoudigd en verwacht dit jaar opnieuw meer dan een verdubbeling van de volumes. Polestar verwacht tegen het einde van 2025 zo’n 290.000 elektrische auto’s per jaar te gaan verkopen. Polestar heeft recentelijk het voornemen aangekondigd om te willen noteren op Nasdaq New York, in een voorgestelde bedrijfscombinatie met Gores Guggenheim, Inc. (Nasdaq: GGPI, GGPIW en GGPIU). De notering wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 bekrachtigd.

“Polestar zet zich in om de overstap naar elektrische mobiliteit te versnellen met een fascinerend en innovatief productportfolio”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “We zijn verheugd dat Hertz Polestar heeft gekozen als strategische partner op hun weg naar elektrificatie. De samenwerking met een wereldwijde pionier als Hertz brengt de geweldige ervaring van het rijden in een elektrische auto naar een breder publiek brengen en zal voldoen aan een breed scala van de mobiliteitsbehoeften van onze wederzijdse klanten op korte en lange termijn. Voor velen van hen is het misschien de eerste keer dat ze met een EV gaan rijden, en dan ook nog eens met een Polestar.”

Hertz neemt in eerste instantie de Polestar 2 op in haar vloot, een meervoudig bekroonde EV waarmee Polestar haar positie als aanbieder van premium EV’s heeft gevestigd. De Polestar 2 heeft een avant-garde Scandinavisch design en combineert een op de bestuurder gerichte dynamiek met toonaangevende technologie, waaronder ’s werelds eerste infotainmentsysteem op basis van Android Automotive OS, en met geïntegreerde diensten van Google.