8 Jaar hobbyfotogravejantine

8 jaar Hobbyfotogravejantine.nl

Omdat het de vorige keer zo goed bevallen is..  doen we het nu nog een keer !

8 Jaar is 8 vragen ! 

Vraag 1 :  Je website naam ..krijg je er nog steeds reacties op  ?

Meer dan mij eigenlijk lief is!  Mensen denken ook dat ze je dan alles mogen sturen en even glashard vertellen. Ik moet je eerlijk vertellen dat ik meer dan de helft niet eens meer opsla!  Het wordt wel minder overigens de reacties op de website naam.
Als mensen nu beginnen zeg ik ,kijk maar op de website. En stel daarna even je oordeel bij. Doe je het niet. Dan houd je dus van vooroordelen. Vaak loop ik daarna weg.  Negatieve energie is slecht hoor!  Daar heb ik helemaal geen zin meer in! 

Vraag  2a :  De vraag waarvan je wist dat die kwam.  #METOO herkenbaar ?

Oh verschrikkelijk!  Moet dit echt? Nou vooruit .. wie A zegt moet door gaan tot het einde van het alfabet. Wat ik er van vind? Is dat heel veel mensen door draven met alles. Kijk het is nu met sexuele voorstellen van mannen even heerlijk rustig!  Dat is echt aangenaam!  Maar wat wel weer begint is het vernederen en dat is een stuk minder!  Nu krijg ik hoofdzakelijk berichten binnen , zo dan die auto die jij laatst mee had is aardig verlaagd he.. kan ik je inhuren om eens op de motorkap te gaan zitten dan wordt mijn auto eens verlaagd. En scheelt het mij eens in de kosten.. ik zal je betalen met een mc menu..

Maar mag ik wel even van de situatie gelijk gebruik maken om te zeggen dat je een bepaalde groep vrouwen niet moet vergeten ? Kijk met mannen samenwerken is één ding.. Maar met vrouwen… 

Vraag 2B Dat laatste heeft even uitleg nodig denk ik  ?

Ja daar was ik al bang voor dat je daar geen genoegen mee zou gaan nemen. Ik was een aantal maanden geleden bij een bedrijf op bezoek , om een gesprek te hebben met de directie.  Waar het over ging is even niet van belang in dit geval. Maar bij dat bedrijf werken dus ook vrouwen zoals mannen vrouwen het liefst zien.. onderdanig maatje 36 al dan niet 34 en de rest.. 
Betreffende dame in kwestie ging koffie halen en zag mij staan wachten.. ik kreeg van haar de bekende minderwaardigheidsblik. Vergis je echt nooit in vrouwen he , en neem van mij aan elke vrouw herkent DE blik!  Het koste mij erg veel moeite maar ik heb gezwegen!  Vervolgens komt de directeur mij halen en wij wandelen langs het kantoor waar zij samen zit met een mannelijke verkoper en terwijl wij langs lopen hoor ik haar tegen haar collega zeggen, zeg weet jij wat dat gedrocht bij de directie moet?  Snap je wat ik bedoel met vlak vrouwen nooit uit?  Je heb ze er tussen zitten , het ligt echt niet altijd aan de mannen…. En nu door naar de volgende vraag alsjeblieft.

Vraag 3 : Je zegt altijd dat je een bucketlist heb. Is die al ingekort?

Die lijst heb ik idd en nee ik ga je het niet allemaal vertellen wat er op staat maar ik kan wel zeggen, dat ik al wel een aantal zaken heb kunnen doorstrepen daarvan! Maar dat er ook wel een aantal dingen bij zijn gekomen. Dromen moet je altijd kunnen houden! Als ze tegen mij hadden gezegd bij het opmaken , je gaat het helemaal maken , en die lijst ga jij dingen van afvinken had ik je denk ik uitgelachen. Maar kijk nu.. Doe het maar toch.  Daar ben ik dan trots op ! 

Vraag  4 : De mooiste reportage van het afgelopen jaar ?

Jeetje!  Die is moeilijk!  Want elke reportage is natuurlijk bijzonder!  Maar als ik heel eerlijk ben dan denk ik dat ik wel weer voor defensie ga !  Daar ben ik zo waanzinnig trots op !  Het gevoel , de emotie de kracht en vooral het respect wat ze daar hebben voor je !  WAUW!  Ik ben nu op bezoek geweest bij de  11 luchtmobiele brigade , en onlangs nog bij de  13 lichte brigade. Daar had ik een kennismaking met het nieuwe voertuig vanaf 2023 voor defensie. En daar hebben ze mij met respect behandeld en dat ik er wel toe doe.  En dat mis ik bij sommige truck en auto dealers wel eens. En als je dan een bezoek daar heb mogen mee maken dan weet je weer , zie nou wel ik ben wel goed bezig!
En het is ook nog eens waanzinnig goed voor je netwerk in mijn geval!  En vooral durf te vragen!  Bij defensie heb ik toevallig een streep door een ding op mijn bucketlist kunnen zetten!  Fantastisch toch?!?

Vraag 5 : Waar erger je je aan tijdens een reportage  ? 

Oh heb je even?  En op welke reportage doel je eigenlijk? Met een autoreportage of met een vrachtwagen reportage? Als ik het moet bekijken voor beiden.. dan erger ik mij aan één ding en dat zijn fietsers!  Staan die in een voor mij nog onbekend wetboek boven de regels van allemaal ofzo? Laatst op een reportage voor de website (www.dekeuzevanjantine.nl )  en dan heb je de truck prima staan!  En wat denk je? Komen er fietsers langs.. echt hoor.. en niet kunnen wachten .. nee de wereld lijkt te vergaan als je even twee tellen moet wachten schijnbaar. Maar dan ook als ze willen gaan  “Tetteren” zien ze ineens mij  staan met de camera en dan zijn ze stil . Gek he ! 

Vraag  6:  Zijn er dingen veranderd voor je in het laatste jaar?

Ja en toch ook weer nee..  Ik moet er nog steeds hard voor vechten voor mijn plek in de automotive. En dat vind ik wel jammer, want er is dus nog een lange weg te gaan voor mannen in de autobranche maar ook in de truckbranche om dingen te leren aan te passen!  Maar ja gezien de huidige METOO situatie is het voor hun vaak ook niet makkelijk. Maar wat zou ik dankbaar zijn als ze eens niet gingen vooroordelen en gewoon in gesprek zouden gaan. Dat zou al de helft schelen! Dat gezegd hebbende , een heel groot deel van mijn huidige netwerk weet exact hoe ik ben en nemen net zoals ik geen blad voor de mond en we hebben de grootste lol voor 10 met elkaar maar alles met respect en dan weet je dat de band ook goed zit!  Daar ben ik heel blij mee! 
Ook kan ik wel zeggen dat ik nu met gepaste regelmaat  ( klopt dit nog? )  dat ik uitnodigingen krijg voor kennis te maken met nieuwe voertuigen.  En DAT vind ik dan weer onwijs stoer!  En dan denk ik go..  toch voor elkaar gekregen na een vechtende voor je plek weg! 

Vraag 7 : Wat is je favoriete merk vrachtwagen, en wat is je favoriete auto  ? 

Ooooh die is gemeen haha! Ik vind het vooral interessant de verhalen achter de keuze van een bepaald merk.  Maar ja dat is niet het antwoord wat je zou willen. 
Maar kwa vrachtwagen ga ik toch wel voor een MAN TGS . Het bouwvoertuig van hun. Het straalt iets uit.. Bijna een gevalletje naar alle andere merken van haha ik kan iets  wat jij niet kan.. begrijp je wat ik bedoel? Maar daar en tegen kwa geluid vind ik de rollende zachte roffel van een V8 fantastisch!

Ik moet je overigens wel even corrigeren want je heb ook nog de categorie bedrijfswagens!  Daar ben ik een paar jaar geleden ingestapt en dat is ook een laten we zeggen opmerkelijke wereld! En als ik daar moet kiezen , dan zeg ik toch wel de MAN TGE 4×4 Special edition! MAAR , als we weer voor elektrisch gaan kiezen dan neig ik toch wel richting de Toyota Proace Electric EN de Peugeot Expert-E. 

Nu nog die auto.. Elektrisch ga ik 100 % voor de Hyundai Ioniq 5! Machtige auto! En de KIA EV6 staat op een mooie tweede plek!  En met benzine / hybride denk ik dat die nog gaan komen..

Vraag 8 : We zijn inmiddels nu 8 jaar verder hoe lang wil je nog doorgaan ?

Zolang ik de passie behoud , wil ik graag doorgaan , want er zijn nog genoeg deuren gesloten omdat mensen niet durven te vragen. Had het laatst over vraag angst bij verkopers weet je dat nog? Die is er dus nog steeds!  En dat is jammer! En zolang het haalbaar is voor mij ( ook financieel bedoel de camera moet eens vervangen worden, als je een sponsor weet ??)  en ik kan de passie blijven behouden dan ga ik zeker weten door!  Maar ik heb altijd gezegd, en dat blijf ik zeggen zodra de passie weg valt en ik haal er geen positieve energie meer uit dan is het tijd om te stoppen!