De Renault Megane E-tech

Al bijna 125 jaar innoveert Renault onophoudelijk. De uitvindingen van het merk hebben de tand des tijds doorstaan en worden nog elke dag gebruikt zonder dat we het zelf beseffen. Voorbeelden vraag je? De versnellingsbak met een rechtstreekse verbinding met de aandrijfas (1899), het automatisch startsysteem dat aanzwengelen van de motor overbodig maakte (1909), de uitvinding van de ‘vijfde deur’ (1961), deurvergrendeling met infrarood afstandsbediening (1983), keyless entry (2000) et cetera. Al deze uitvindingen staan op naam van Renault! En dat zijn dus niet de minste !
Maar ver in details zal ik niet gaan.. Dat laat ik liever aan de experts van Renault over en de verkopende partij!

We gaan de elektrische kant op! Want het is pas in 2013 dat Renault met eerste electrische Renault op de europese markt komt! De Renault ZOË ! Oké kleine correctie ! Hij werd in 2012 gepresenteerd en in 2013 tweede kwartaal gingen de eerste rijden! Wist je trouwens dat hij een vol-elektrische vijfdeurs hatchback die iets langer was dan een Renault Clio van toen ? En ik mocht haar in 2017 al eens voor de camera hebben! Hoe leuk is dat?!

Maar genoeg over de eerste Elektrische Renault , want ook nu weer hebben ze niet stil gezeten! Want nu een kleine 10 jaar verder is ze op de markt , de Renault Megane E-tech. En als er één elektrisch voertuig vol te leuk gadgets zit is het wel deze megané ! Voor de mensen met bijvoorbeeld een Google home system zou het extra leuk zijn, want wist jij dat je dus je auto kan koppelen aan dat systeem?
En dat terwijl jij wakker aan het worden bent met een kop koffie, je auto ook kan “wakker “worden door bijvoorbeeld te zeggen “hey Google’ verwarm mij auto vast! of koel mijn auto vast ( met 30 graden + is het niet zo lekker om voorverwarmd te gaan zitten ja toch?) En aangezien we toch wel een beetje boel verwend zijn met zijn allen stap je dan in je auto verwarmd of verkoeld en wat dan opvalt is met name de enorme ruimtelijke inzicht EN de rust! Je zou wel kunnen zeggen een oase van rust! iets wat overigens steeds meer merken gaan doen! Dat zegt echt wel wat! En ik ben daar wel blij mee!

Nou is het algemeen bekend dat wachten soms niet mijn sterkste punt is, zeker niet als ik een wagen zie waar ik echt enorm blij van kan worden! Want het is 18-04 dat ik de eerste kennismaking had met de Megane e-tech en ik zeg eerlijk ik zat al strikje er om heen en neem maar mee.. en toen was het nog een officiële concept auto he! Dus dat beloofde al best wel veel! Maar de auto was gewoon voor mij al echt af! Dus toen ik hem tijdens een zondagse wandeling zag rijden , en gewoon stil viel in het gesprek ( ja dat komt soms ook wel eens voor! ) klom ik in de mail , en stuurde ik de vertegenwoordiger een bericht en de rest is geschiedenis, want ik mocht op pad! En op de afgesproken datum ging ik hem halen! En wat was ik blij! En na een kleine instructie , want geloof mij ook voor mij was het even anders.. En toen kon ik eindelijk op pad en wat kreeg ik een glimlach op mijn gezicht die er niet meer afging! Want weet je wat het voordeel is van elektrische voertuigen? Voor de gadgets freaks die bijna getrouwd zijn met hun mobiel, bijna alles wat je met je mobiel kan , kan je ook met je auto! ( ik zeg bewust bijna, er is namelijk altijd wel één blije ei die dan zegt hoe ga ik betalen met dat ding?)

Alles werkt prima , en vergeet niet ( en daar kom je pas later achter ) de achteruit camera spiegel ( is dit nog wel Nederlands ?) Want al denk je eerst nog, ach het zal wel mee vallen… daar kom je dan nog wel op terug!
Want hoe snel kan het eigenlijk wennen, dat je een juiste zich heb op je achterligger! Geen “storing “van bijvoorbeeld je achter zitting, of een kind wat net even enthousiast beweegt ? Veiligheid voorop moeten ze gedacht hebben bij Renault en weet je het werkt echt ! Want toen ik in mijn eigen auto zat, dacht ik go wat zie ik veel meer afwijkende objecten in de achteruitkijk spiegel nu!

Tijdens mijn op pad zijn , kwam ik op locatie deze oude Mercedes benz bus tegen! Gaaf detail , ze komt uit 1975 . is compleet omgebouwd, EN ze heeft ook nog iets met DAKAR .. ( ja daar achterop ja , zie je hem? ) zo samen staat er een verschil van techniek van bijna 50 jaar! En ookal denk dan soms wel van wat duurt het lang… dan zie je dit zo bij elkaar en denk je.. het gaat eigenlijk allemaal best wel snel! Is het niet fantastisch om te zien zo het verschil?
Zoals jullie kunnen merken kan ik wel uren over het model nog wel schrijven. Ik heb het nog niet eens over zijn actieradius gehad! dat is ook niet netjes! Mijn fout! Ze heeft een bereik van gemiddeld 470 km ! En ook geeft de megane in het systeem aan als je moet bijladen! En voor wie zegt ja maar daar heb ik geen zin in.. kost te veel tijd.. Wat kost tanken dan? Geen tijd? Dan zou ik zeggen als je netjes rijd , en goed uitrolt ( je weet wel het zuinige rijden) stel je het bij laden wel uit! Dus de keuze is reuze !

Bedankt Bochane Veenendaal voor de super dag!