De Veiligheidsregio Utrecht heeft twee nieuwe Patiëntenvervoer Terrein-voertuigen (PAT) aangeschaft.

De voertuigen, in te zetten in moeilijk begaanbaar gebied, zijn de nieuwste toevoeging aan het wagenpark van de brandweer in de regio Utrecht.

De Veiligheidsregio Utrecht heeft twee nieuwe Patiëntenvervoer Terrein-voertuigen (PAT) aangeschaft. De voertuigen, in te zetten in moeilijk begaanbaar gebied, zijn de nieuwste toevoeging aan het wagenpark van de brandweer in de regio Utrecht.

Inwoners recreëren veel en actief in de verschillende natuurgebieden en we zien steeds vaker dat dit leidt tot ongelukken op plekken waar ambulances slecht of niet kunnen komen. De brandweer had bij dit type incidenten altijd al een ondersteunende rol, maar er is besloten om hier via een zorgvuldig aanbestedingstraject specifieke voertuigen voor aan te schaffen. De nieuwe PAT-voertuigen zijn daarvan dus het resultaat.

Deze nieuwe voertuigen worden door de brandweer ingezet om personen te redden/vervoeren wanneer hen wat overkomt in moeilijk begaanbaar gebied waar de ambulance niet goed kan komen, zoals natuurgebieden, uiterwaarden en bossen. In afstemming met de ambulancedienst worden patiënten gelokaliseerd, vervoerd en vervolgens op een begaanbare plek overgedragen aan de collega’s van de ambulance. Ook worden de voertuigen onder andere ingezet als logistieke ondersteuning bij het bestrijden van natuurbranden.

Het betreft twee zogeheten ATV-voertuigen: All-Terrain Vehicles. Deze voertuigen voldoen aan alle functionele vereisten en hebben daarnaast de grootste flexibiliteit. Zo kunnen zij ook van waarde zijn voor andere rollen in de repressieve, logistieke en overige ondersteunende diensten bij de Veiligheidsregio Utrecht.

bron : VRU

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait