Fiat Panda; vertrouwd uiterlijk maar rijker uitgerust en vol nieuwe veiligheidssystemen

Al 44 jaar is de Panda Fiat’s succesnummer en wereldwijd zijn er bijna 2 miljoen verkocht. Om dat succes voort te zetten, heeft het model een technische en inhoudelijke update gekregen. Ook luistert de stoere versie van het model, voorheen de Cross, nu naar de naam Pandina. Nieuw zijn ook het kleurenaanbod, interieuraankleding, stuurwiel en het digitale dashboard.

De Fiat Panda City (voorheen Urban) en de Pandina (voorheen Cross) hebben nog niets van hun jeugdigheid verloren. Sterker nog, ze zijn beter bij de tijd dan ooit. De standaarduitrusting is uitgebreid en voorzien van de nieuwste rijhulp- en veiligheidssystemen als Advanced Emergency Braking, Intelligent Speed Assist, Lane Keeping Assist, Verkeersbordherkenning en Drowsy Driver Detection.

De Fiat Panda City is de meest betaalbare vijfpersoonsauto in het A-segment. De standaarduitrusting bestaat onder meer uit een 5” touchscreen, digitale radio met o.a. Bluetooth, parkeersensoren achter, cruise control, handmatig bediende airconditioning, elektrisch bedienbare ramen voor, nieuwe stoelen met PANDINA-patroon, elektrisch inklapbare en verwarmbare buitenspiegels, een digitaal instrumentarium, vijf zitplaatsen, zes airbags en de hiervoor genoemde veiligheidssystemen. De populaire stadsauto is te bestellen vanaf € 19.470.

De stoere Pandina uitvoering heeft het robuuste uiterlijk zoals dat bekend is van de voorgaande Panda Cross met contrasterende carrosseriedelen, extra beschermdelen en zwarte dakrails. De standaarduitrusting aanvullend op die van de Panda City zijn de 15-inch wielen, grootlichtassistent, licht®ensensor, LED dagrijverlichting en een 7-inch touchscreen met connectiviteit via Apple CarPlay en Android Auto. De Fiat Pandina is leverbaar vanaf € 21.970.

Bron : Fiat Nederland, Stellantis

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait