Hyundai frist aanbod i20 op en presenteert sportieve N Line-uitvoering.

Het aanbod van de Hyundai i20 wordt uitgebreid met een sportieve versie: de i20 N Line. Deze topuitvoering van de compacte middenklasser valt niet alleen op door zijn extra sportieve uiterlijk en rijke uitrusting, maar ook door zijn scherpe prijs. Daarnaast kreeg de instapversie van de Hyundai i20 een flinke upgrade en is hij standaard nu nog completer. Bekijk hier alle prijzen en specificaties.

De prijzen van de Hyundai i20 beginnen bij € 24.495. Dit betreft de i-Motion-uitvoering. Deze instapversie wordt aangedreven door een 1.2-liter MPI viercilinder-benzinemotor met 58 kW (79 pk) en 113 Nm koppel en is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Het tarief voor Private Lease begint bij € 355 en voor Zakelijke Lease bij € 305 per maand. Ook is de Hyundai i20 leverbaar met een geavanceerde aandrijflijn met 1.0-liter T-GDI driecilinder-benzinemotor met 73,6 kW (100 pk) en 171 Nm koppel en 48-volt mild-hybrid-technologie. Deze motor is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde Intelligent Manual Transmission met zes versnellingen (6iMT). Het 48-volt mild-hybrid-systeem draagt bij aan een vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

De basisversie van de Hyundai i20, de i-Motion, heeft nu een nog completere standaarduitrusting. De bestuurder kijkt uit op een 10,25-inch Multimediascherm met navigatie en het infotainmentsysteem ondersteunt nu behalve Android Auto ook Apple CarPlay (bedraad), waardoor de brede display nu een optimale smartphone-connectie biedt. De nieuwste versie van Hyundai Bluelink Lite omvat een breed scala aan connectiviteitsdiensten, waaronder op afstand bedienbare voertuigfuncties via de smartphone-app (abonnement 10 jaar).

De Hyundai i20 i-Motion is bovendien extra voorzien van Over-The-Air (OTA) software-updates (service-updates). Daarmee kan de bestuurder de kaarten- en mediasoftware in de Hyundai i20 updaten zonder daarvoor naar de dealer te hoeven gaan. De bestuurder ontvangt de nieuwste verbeteringen automatisch zodra deze beschikbaar zijn.

Standaard staat de Hyundai i20 op 15-inch stalen velgen met 185/65 R15-banden. Verder is de compacte middenklasser uitgerust met onder meer een gedeeltelijk digitaal instrumentenpaneel van 4,2-inch, een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen en snelheidsbordenherkenning (ISLA).

Andere features, infotainment- en veiligheidssystemen van de basisversie i-Motion van de Hyundai i20 zijn:

  • Aeroblade-ruitenwissers
  • Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels
  • Dagrijverlichting, halogeen
  • Lichtsensor
  • Getinte ramen
  • Airconditioning, manueel
  • Bandenspanningcontrolesysteem (TPMS)
  • Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening
  • Cruise control met snelheidslimiet
  • Dimmende binnenspiegel
  • Handmatige snelheidsbegrenzer
  • Parkeersensoren, achter
  • Start-/stopsysteem
  • Bagageruimte met verlichting
  • In hoogte verstelbare hoofdsteunen voor en achter
  • Stoel bestuurder, handmatig in hoogte verstelbaar
  • Stuurwiel, in hoogte en diepte verstelbaar
  • USB-aansluiting
  • Bluetooth met spraakherkenning
  • Actieve rijbaanassistentie (LKA)
  • eCall (Emergency Call)
  • Noodremassistent (FCA) met voetgangersherkenning

Comfort-uitvoering

Een uitrustingsniveau hoger, de Hyundai i20 Comfort met 1.2 MPI-motor, heeft de bestuurder ook de beschikking over onder meer een automatisch dimmende binnenspiegel, elektrisch inklapbare buitenspiegels, LED-dagrijverlichting, LED-knipperlichten, een middenarmsteun met USB-poort voor achterste zitrij en een met leder bekleed stuurwiel. Daarnaast maakt het gedeeltelijk digitale instrumentenpaneel van 4,2-inch plaats voor een volledig digitaal instrumentenpaneel van 10,25 inch en staat de Hyundai i20 Comfort op 16-inch lichtmetalen velgen met 195/55 R16-banden.

Comfort met 1.0 T-GDi-motor

De Hyundai i20 Comfort met 1.0 T-GDI -motor is nog iets rijker uitgerust. Behalve bovengenoemde zaken heeft deze versie extra’s als: Drive Mode Select (DMS), een zwarte grille in de voorbumper onder, 14-inch remschijven aan de voorzijde en 15-inch remschijven achter. Bovendien krijgt de geavanceerde driecilinder 1.0 T-GDi-benzinemotor ondersteuning van geavanceerde 48-volt mild-hybrid-technologie, wat zorgt voor minder benzineverbruik en een lage CO2-uitstoot.

Premium-uitvoering

De Premium-uitvoering valt op door extra’s als volautomatische airconditioning, een akoestische voorruit, een Bose Premium-audiosysteem met 7 luidsprekers en een subwoofer, centrale deurvergrendeling met smartkey en startknop, Noodremassistent (FCA 1.5) met voetganger- en fietserherkenning, Parking Collision-avoidance Assist (PCA), privacy glass, een regensensor, verwarmbare voorstoelen, een verwarmbaar stuurwiel en volledige LED-verlichting voor en achter.

De Hyundai i20 in Premium-uitvoering wordt aangedreven door de 1.0 T-GDI-motor met 48-volt mild-hybrid-technologie en is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde Intelligent Manual Transmission met zes versnellingen (6iMT). Deze motor is eveneens leverbaar met een 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling (7DCT) die het brandstofverbruik en het rijplezier van een handgeschakelde versnellingsbak combineert met het gemak van een automaat. Extra op de Premium met 7DCT-automaat is cruise control met Stop & Go-functie en snelheidslimiet (adaptief, SCC). Behalve als Premium is de Hyundai i20 ook verkrijgbaar als Premium Sky, met als extra een schuif-/kanteldak.

Topuitvoering N Line

De absolute topuitvoering van de Hyundai i20 is de N Line, uitsluitend leverbaar met de 1.0 T-GDI-motor met 48-volt mild-hybrid-technologie. Deze sportieve topversie onderscheidt zich door designelementen die zijn geïnspireerd op de autosport. Hij staat op exclusieve 17-inch lichtmetalen ‘N Line’ velgen met 215/45 R17-banden en is voorzien van een N Line exterieur en interieur met diverse rode accenten. Ten opzichte van de Premium-uitvoering is de N Line-uitvoering extra uitgerust met onder meer schakelpaddles, een N Performance-stuurwiel met geperforeerd leder en speciale N Line-badges op de flanken.

Bron : Huyndai Nederland

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait