De eerste Polestar uit de VS: productie Polestar 3 gestart in South Carolina.

Polestar (Nasdaq: PSNY) is in South Carolina, VS gestart met de productie van de luxe SUV, de Polestar 3. Het is de eerste Polestar die op twee continenten wordt geproduceerd en de exemplaren die in de VS worden gebouwd zijn bestemd voor de Amerikaanse en Europese markt.

De productie in de VS is aanvullend op de productie in Chengdu, China waar de Polestar 3 al werd gebouwd.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “De start van de productie van Polestar 3 in de VS is een cruciale stap voor ons. We bieden onze klanten in Amerika een elektrische SUV die in Amerika is gebouwd. En door de in South Carolina geproduceerde Polestar 3 ook naar Europa te exporteren, versterken we onze business op een breder vlak. De Polestar 3 heeft uitstekende recensies gekregen van de wereldwijde media en de interesse van consumenten is groot.”

De onderneming neemt nog meer stappen om zijn bredere productievoetafdruk te diversifiëren. Vanaf medio 2025 start Polestar dan ook met de productie van de Polestar 4 in Zuid-Korea.

De asset-light aanpak van Polestar op het gebied van ontwikkeling en productie stelt het merk in staat om te profiteren van de competentie, flexibiliteit en schaalbaarheid van zijn partners en grote aandeelhouders.

De Polestar 3 is de performance SUV voor het elektrische tijdperk, die Scandinavisch design en geavanceerde technologie combineert met een uitstekende rijdynamiek. Hij beschikt over de nieuwste hightech features zoals de gecentraliseerde core computing aangestuurd door NVIDIA en een arsenaal aan geavanceerde veiligheidssystemen.

Op de website is meer informatie te vinden over de Polestar 3 en een proefrit te boeken.

Bron : Polestar.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait