De grootste EV Experience van Nederland op Circuit Zandvoort

Van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 september 2024 transformeert het iconische Circuit Zandvoort tot de grootste EV (Electric Vehicle) Experience van Nederland. Enkele weken na het Formule 1-spektakel wordt het circuit het middelpunt van emissievrije mobiliteit, waar de nieuwste innovaties op het gebied van elektrisch rijden worden gepresenteerd. Het evenement biedt bezoekers de kans om zelf achter het stuur te kruipen van de nieuwste EV’s, deel te nemen aan inspirerende workshops en veel meer.

De EV Experience is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en biedt een breed scala aan activiteiten en demonstraties voor zowel zakelijke als particuliere bezoekers. Het evenement telt meer dan 150 exposanten die je verder helpen in de wereld van elektrische mobiliteit, waaronder ruim 40 automerken. Ook bedrijfswagens en e‑trucks zijn aanwezig en diverse laadinfra partijen helpen je verder om het wagenpark te verduurzamen. De 32 pitboxen in de pitstraat zijn omgebouwd tot pop‑up stores van diverse autofabrikanten en leveranciers. Hier kunnen bezoekers zich uitgebreid laten informeren over de nieuwste modellen en mobiliteitsoplossingen. In de pitstraat staan de nieuwste EV’s van de aanwezige merken klaar voor proefritten over het circuit. Verschillende modellen zijn ook te ervaren middels een proefrit op het off-road parcours in de duinen langs het circuit.

Last Mile-parcours op de paddock
Op de paddock achter de pitboxen vind je het Last Mile-parcours waar bezoekers de nieuwste innovaties op het gebied van elektrische fietsen, steps, scooters, motorfietsen, cargo bikes en andere oplossingen voor emissievrije stadslogistiek kunnen ervaren. Op de paddock zijn ook foodtrucks, een Netwerklounge en een Fun Zone voor kinderen te vinden, evenals bijzondere voertuigen en exposanten. Het recentelijk verbouwde pitgebouw van bijna 4.000 m2 staat bol van de laatste innovaties en toebehoren rondom EV’s. Hier worden ook workshops en kennissessies georganiseerd door experts uit de industrie. Speciale sessies zoals ‘Stuurloos de toekomst in?’ geven inzicht in de toekomst van autonoom rijden, met sprekers van toonaangevende bedrijven zoals AON, NXP en TomTom. Op het Allianz Road Safety Plein kunnen bezoekers demonstraties bijwonen op het gebied van verkeersveiligheid en schadepreventie.

26 en 27 september exclusief voor de zakelijke markt
Op donderdag 26 en vrijdag 27 september is de EV Experience exclusief geopend voor de zakelijke markt. Dit biedt een perfecte gelegenheid voor fleetowners, HR-managers, logistieke dienstverleners, MKB’ers, overheidsinstellingen en andere professionals om kennis op te doen en te netwerken. De workshops en kennissessies zijn op deze dagen gericht op zakelijke toepassingen van duurzame mobiliteit. Op zaterdag 28 september zijn de deuren geopend voor alle geïnteresseerde consumenten en liefhebbers en is ook het dagprogramma daarop aangepast.



Uniek evenement
“Met meer dan 150 exposanten, waaronder 42 automerken en 7 truckmerken, is er voor ieder wat wils. Diverse EV’s beleven zelfs hun publieksdebuut tijdens de EV Experience, die voor het eerst in Nederland of zelfs Europa te zien zijn”, zegt Maarten Pompen, organisator van de EV Experience. “Het evenement biedt dé kans om een kijkje te nemen in de toekomst van emissievrije mobiliteit en de nieuwste innovaties te ontdekken. Bovendien bieden we de gelegenheid om op één locatie met verschillende modellen te rijden op het iconische circuit. Samen met allerlei inspirerende kennissessies en activiteiten voor autoliefhebbers is de EV Experience niet alleen een evenement waar heel veel te zien is, maar waar je ook heel veel zélf kunt ervaren. Dat maakt ons evenement uniek in Nederland. Circuitmagie zonder emissie!”

Mis het niet!
Beleef de magie van elektrisch rijden tijdens de EV Experience van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 september 2024 op Circuit Zandvoort. Kijk op www.evexperience.nl voor meer informatie over het evenement, het programma en de ticketverkoop. Een ticket biedt toegang tot alle onderdelen van het evenement.

Bron : EV experience

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait