Renault Scenic E-Tech electric verkozen tot ‘Beste Nieuwkomer 2025’ tijdens AM Business Awards.

De Renault Scenic E-Tech electric is bij de Zakenauto van het Jaar 2025-verkiezing uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Beste Nieuwkomer 2025’. Deze prijs is voorbehouden aan het model dat volgens de vakjury veelbelovend is voor de zakelijke markt, maar nog te kort op de markt om mee te kunnen meestrijden om de hoofdprijs. De Scenic E-Tech electric biedt volgens de vakjury een ‘vrijwel perfect totaalpakket’.

De ‘Zakenauto van het Jaar’ en ‘Beste Nieuwkomer’ worden jaarlijks gekozen door een vakjury bestaande uit directieleden van grote leasemaatschappijen, vertegenwoordigers van grote fleetowners en ervaren autojournalisten. De Scenic E-Tech electric werd tijdens de feestelijke uitreiking van de AM Driving Business Awards, georganiseerd door het vakblad Automotive Magazine, uitgeroepen tot ‘Beste Nieuwkomer 2025’. Het model valt op dankzij zijn gunstige kilometerkostprijs en scoort veel punten op het vlak van duurzaamheid. Ook slaat het design van de Scenic E-Tech electric volgens de jury duidelijk aan en raakt het model op de zakelijke markt ‘de juiste snaar met de juiste combinatie van lage kosten, goede restwaarden, een aantrekkelijk design en prima functionaliteit’.

De Renault Scenic E-Tech electric maakt het aanbod van elektrische Renault modellen in het C-segment compleet. De ruime gezinsauto combineert 100% elektrische aandrijving met praktische eigenschappen, hoogwaardige technologie en een duurzaam ontwerp. Met een vermogen tot 160 kW (220 pk) en een geavanceerd platform staat de Scenic E-Tech electric ook garant voor een dynamisch en wendbaar rijgedrag dat past bij iedere rit. Dankzij de 87 kWh batterij en een actieradius tot 625 km (WLTP) is het model ook een uitstekende keuze voor wie veel lange afstanden aflegt. 

De strategische, ontwerp- en technologische keuzes tijdens de ontwikkeling van de Scenic E-Tech electric werden eerder al door een andere vakjury geroemd. Zo werd het model door de Europese COTY-jury uitgeroepen tot Car of the Year 2024… net als de eerste generatie Renault Scenic in 1997. Naast de bovenstaande prijs voor de Renault Scenic E-Tech electric won de Renault Megane E-Tech electric de derde prijs in de verkiezing ‘Zakenauto van het Jaar 2025’.

Bron Renault Nederland

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait