BMW Brillance heeft Chinese primeur met autotransport op groene waterstof

De Duitse autoproducent BMW heeft een primeur in China. De Chinees-Duitse joint venture BMW Brilliance is daar de eerste autofabrikant die vrachtwagens op groene waterstof inzet voor het transport van nieuwe voertuigen vanaf de fabriek naar dealerbedrijven. Door waterstoftrucks in te zetten bij het transport ontstaat er vraag naar waterstof bij het plaatselijke tankstation. BMW Brillance hielp eerder bij de oprichting van het eerste waterstoftankstation in Shenyang, provincie Liaoning.

Franz Decker, president en CEO van BMW Brillance, laat weten dat het bedrijf een actieve bijdrage wil leveren aan de waterstofontwikkelingen. “Met de steun van overheden op alle niveaus heeft BMW Brilliance de handen ineengeslagen met lokale partners om innovatie en ontwikkeling in de waterstofenergiesector actief te stimuleren. Dit is geheel in lijn met het beleid van de nationale overheid.”

De autofabrikant zet zich al jaren in voor duurzame ontwikkeling. Het meest recente initiatief is het onderzoek naar waterstoflogistiek. Waterstofvrachtwagens bieden aanzienlijke voordelen op het gebied van logistiek, zoals een groot bereik, snel tanken, een laag gewicht en nul emissies. Partner China Huadian heeft inmiddels een grootschalige productielocatie voor groene waterstof gebouwd die het tankstation van waterstof voorziet. China National Petroleum Corporation heeft zich aangesloten bij het consortium en heeft het waterstoftankstation gebouwd.

Decker meldt dat BMW vertrouwen heeft in de vooruitzichten van groene waterstofenergie. “Met meer dan 40 jaar ervaring in waterstofaangedreven systemen, met name in waterstof-brandstofceltechnologie, heeft BMW aanzienlijke expertise en technische voordelen ontwikkeld. Ons bedrijf heeft inmiddels laten weten om in 2028 zijn allereerste serieproductievoertuig met brandstofcel op de markt te brengen.”

In Duitsland rijdt BMW inmiddels met 50 testvoertuigen op waterstof en onlangs heeft het bedrijf bekend gemaakt dat het samen met Toyota de brandstofceltechnologie verder gaat ontwikkelen.

bron : waterstofmagazine.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait