Nissan Formula E Team onthult auto voor seizoen 11 en opent ultramodern technisch centrum

Rowland en teruggekeerde Nato leiden Nissan-team in GEN3 Evo-auto’s.

Het Nissan Formula E Team heeft de nieuwe auto voor seizoen 2024-2025 van het ABB FIA Formula E World Championship onthuld. De livery, geïnspireerd op kersenbloesem, verwijst naar Nissans Japanse roots en is nu definitief onderdeel van Nissans identiteit in de Formula E. Het team zal onder de nieuwe Gen3 Evo-reglementen voortbouwen op het succes van seizoen 10. Daarin werd het vierde in het teamkampioenschap en derde in het nieuwe merkenkampioenschap.

Nissan Formula E team season 11 livery, at Viry-Châtillon, France, on October 9th 2024 – Photo: Germain Hazard / DPPI

Het team verwelkomt coureur Norman Nato die na een onderbreking van een seizoen terugkeert bij Nissan. Samen met Oliver Rowland, vorig seizoen goed voor twee overwinningen en vijf podiumplaatsen, vormt hij een gedreven en ervaren coureursduo voor de nieuwe Nissan e-4ORCE 05-raceauto’s. Nato behoudt het iconische nummer 17, terwijl Rowland het traditionele Nissan nummer 23 zal dragen.

Nieuw technisch centrum
De nieuwe thuishaven van het Nissan Formula E Team heeft een oppervlakte van ruim 2.600 m2 en omvat een werkplaats, een simulatorruimte, kantoren en multifunctionele ruimten voor bijeenkomsten en teampresentaties. De faciliteit, gelegen ten zuiden van Parijs, brengt het Nissan Formula E Team dichter bij de Alliantie-partners en biedt directe toegang tot hoogwaardige technologie en getalenteerde technici binnen de Nissan-groep.


Oprechte ambities voor seizoen 11
Volgens managing director en teambaas Tommaso Volpe is het team volledig gefocust op groei en verbetering: ‘We hebben hard gewerkt om onze nieuwe GEN3 Evo-auto onder de knie te krijgen en met de nieuwe werkplaats is het ons gelukt om het maximale uit het team en de auto te halen. Met Norman Nato en Oliver Rowland hebben we een sterk en ervaren duo om voor de overwinningen en podiumplaatsen te strijden en in seizoen 11 competitief te zijn.’

Seizoensvoorbereidingen
Nato en Rowland beleven hun eerste officiële testdagen als teamgenoten tijdens de pre-season tests in Valencia, van 4 tot en met 7 november. De openingswedstrijd van het elfde seizoen van het ABB FIA Formula E World Championship is de São Paulo E-Prix op 7 december 2024.


Focus op partners en duurzaamheid
Voor komend seizoen versterkt het Nissan Formula E Team de samenwerking met Electromin, dat nu de belangrijkste partner wordt en innovatieve mobiliteitsoplossingen uit het Midden-Oosten naar de Formula E brengt. Verder blijven ook Coral en Coral Eyewear betrokken als duurzame partners van het team, waarmee zij bijdragen aan de vermindering van de ecologische voetafdruk van het team.

Over Nissan in de Formula E
Nissan neemt sinds het vijfde seizoen – 2018-2019 – deel aan het volledig elektrische Formula E-wereldkampioenschap. Daarmee was Nissan de eerste Japanse autofabrikant in de serie. Met de langdurige betrokkenheid bij elektrificatie blijft Nissan zich richten op duurzame mobiliteit en het overbrengen van technologie van het circuit naar de weg. De doelstelling: volledig elektrische voertuigen en koolstofneutraliteit in 2050.

Bron : Nissan Nederland

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait