Van Niek Dijkstra naar de Kooy huisstijl

Vijftal IVECO S-WAY trekkers voor Kooy Transport

Niek Dijkstra Transport werd eind april overgenomen door collega- containertransporteur Kooy Transport in Heerenveen. Op dat moment ging de aflevering van vijf nieuwe IVECO S-Way trekkers, besteld in de bekende bruine/gele Niek Dijkstra huisstijl, maar dat kon nog gewijzigd worden.

Vier van de vijf IVECO S-WAY trekkers waren inmiddels gespoten tijdens de overname, maar van één ontbrak nog de belettering, en de vijfde moest de spuitcabine nog in. Dat gaf eigenaar Sytze van der Kooy een idee: ,,We hebben toen in overleg de vierde vrachtwagen in de bekende Niek Dijkstra kleuren laten voorzien van onze Kooy Transport belettering en striping. De vijfde vrachtwagen hebben we toen helemaal in onze huisstijl laten uitvoeren. Daarmee krijgt de overname ook visueel een mooi plaatje, want zo is nummer vier een ’transitietruck’ geworden, in de kleuren van Niek Dijkstra met onze logo’s. ”Nummer vijf is volledig in de blauwe huisstijl van Kooy Transport uitgevoerd.”

Luchtgeveerde vooras

De vijf IVECO S-Way trekkers worden besteld door Jan Dijkstra van Niek Dijkstra Transport. Hij was altijd al op de hoogte van de kwaliteit van de IVECO aandrijflijn. ,,Ik hoorde eigenlijk alleen maar positieve reacties van IVECO rijders, maar met de stap naar de S-WAY vond ik het model ook erg geslaagd. Wij zijn toen gaan praten met IVECO dealer Cornelis Bedrijfsauto’s en het resultaat staat hier nu voor de deur. Ik vind de auto’s gewoon mooi, ook het interieur. Verder hebben we gekozen voor de Cursor 13 non-EGR krachtbron met 490 pk en luchtgeveerde voorassen. ”De trucks worden, zoals alle Niek Dijkstra auto’s, voorzien van de nodige opties. Zo worden de IVECO trucks voorzien van een diepere zonneklep met verlichting en een originele IVECO LED-lichtbak. ,,Wij wilden de vrachtwagens mooi strak houden, zonder allerlei toestanden op het dak. Dat verstoort de stroomlijn, en op deze manier ziet hij er goed uit met behoud van de originele lijnen. ”Wat is het verbruik?”, aldus Jan Dijkstra.

Friese familiebedrijven

De overname van Niek Dijkstra door Kooy Transport zorgde voor veel positieve reacties. Jan Dijkstra: ,,Voor ons was het belangrijk dat Kooy Transport ook een Fries familiebedrijf is, oorspronkelijk uit Makkum. Wij passen qua cultuur en kernwaarden perfect bij elkaar.” Niek Dijkstra had ten tijde van de overname 53 vrachtwagens op de weg, Kooy Transport had zelf 50 trekkende eenheden. Daarmee ontstaat een grote speler op het gebied van containertransport. Sytze van der Kooy: ,,We hadden toch heel veel geluk, maar er is weinig overlap in onze klantenkring. Niek Dijkstra was vooral gericht op het transport van en naar Noord-Nederland, terwijl wij vanuit Rotterdam eigenlijk overal heen reden binnen een cirkel van zo’n 400 kilometer. Voor onze klanten betekent dit de overname dat wij ons dienstenpakket uit kunnen breiden. Met vaste shuttles naar Noord-Nederland en met een prachtige terminal in Rotterdam en Heerenveen.”

Bron : Iveco Nederland

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait