Nieuwe Toyota Proace City en Proace Worker nu bij de Toyota-dealer.

De nieuwe Toyota Proace City en Proace Worker zijn vanaf nu te zien bij Nederlandse Toyota-dealers. De nieuwe lichte bedrijfswagens van Toyota zijn per direct te bestellen.

De nieuwe lichte bedrijfswagens van Toyota, de Proace City en de Proace Worker, zijn verder verfijnd. Met efficiëntere batterij-elektrische aandrijflijnen bieden ze een lager stroomverbruik en daarmee een toegenomen actieradius. Beide modellen zijn ook leverbaar met verbrandingsmotoren.

Nieuwe Proace City

Met zijn gedurfde, vernieuwde ontwerp en toonaangevende kwaliteiten bieden de Proace City, de compacte bestelwagen, en de Proace City Verso, de personenversie van het model, praktische oplossingen voor zakelijke klanten en actieve gezinnen. Ondanks de compacte afmetingen bieden alle bestelwagenvarianten comfortabel plaats aan drie personen.

De Proace City is op een indrukwekkend aantal punten de beste in zijn klasse. Bijvoorbeeld met zijn slimme beladingsmogelijkheden, waarmee de laadruimte is te vergroten tot een capaciteit van 3,9 m³. De batterij-elektrische versie heeft een laadvermogen van minimaal 778 kg, terwijl de benzine- en dieselversies een laadvermogen van maximaal 1.000 kg hebben.

Mobiel kantoor

Toyota weet dat een bedrijfswagen vaak óók dienstdoet als mobiel kantoor en als vervoermiddel naar klussen. Met zijn connectiviteitsfuncties van topkwaliteit, indrukwekkende actieve veiligheidssystemen en flexibele interieur dat is ontworpen voor optimaal gebruiksgemak, is de Proace City een handige, goed uitgeruste werkplek.

De batterij-elektrische Proace City en Proace City Verso hebben niet alleen de praktische capaciteiten en uitrusting voor elke klus, maar bieden ook het vermogen, de prestaties, de emissievrije actieradius en het soepele rijgedrag van elektrische auto’s.

De elektrische aandrijflijn levert 100 kW/136 pk vermogen. De 50 kWh batterij zorgt voor een nog grotere actieradius van 330 km (WTLP), 50 km meer dan van het uitgaande model. Dankzij een snellaadsysteem van 100 kW DC (gelijkstroom) kan de 50 kWh grote batterij in ongeveer 30 minuten tot 80% worden opgeladen.

Ook benzine en diesel

Naast de batterij-elektrische variant zijn er twee verbrandingsmotoren leverbaar. De 1,5-liter dieselmotor – gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak of een 8-traps automatische transmissie – heeft een vermogen van maximaal 96 kW/130 pk, afhankelijk van de specificaties. Er is ook een versie met een efficiënte 1,2-liter benzinemotor (81 kW/110 pk) en een handmatig te bedienen zesversnellingsbak leverbaar.

Te bestellen vanaf 18.600 euro exclusief BTW en exclusief BPM

De nieuwe Proace City is per direct te bestellen en is leverbaar vanaf 18.600 euro exclusief belastingen. De prijzen van de batterij-elektrische variant beginnen bij 32.300 euro exclusief belastingen.

Nieuwe Proace Worker

De Proace Worker, de middelgrote bestelwagen van Toyota, en de Proace Verso, de personenbus, bieden de kracht, de ruimte en de efficiëntie om elke klus comfortabel uit te voeren.

Klanten hebben de keuze uit diverse formaten, waaronder bestelwagens met de reguliere en verlengde carrosserie, terwijl de Dubbele Cabine van een extra zitrij is voorzien en de Truck een uitstekende basis is voor op maat gemaakte en gespecialiseerde carrosserieën. De Proace Verso kan maximaal negen passagiers comfortabel vervoeren met uitvoeringen die gericht zijn op personenvervoer, gezinnen met een actieve leefstijl of specifiek zakenreizen.

Efficiënte batterij-elektrische aandrijflijn

Met zijn krachtige en efficiënte batterij-elektrische aandrijflijn komt de nieuwe Proace Worker verder dan voorheen. De batterij van 75 kWh maakt vanaf nu zelfs een actieradius van tot wel 350 kilometer WLTP mogelijk – genoeg voor de dagelijkse lokale ritten. Er is ook een versie met een kleinere 50 kWh batterij leverbaar. Beide versies van de Proace Worker Electric hebben een motorvermogen van 100 kW/136 pk en bieden het ontspannen rijden van een batterij-elektrische auto. Opladen gaat onder wisselspanning met 3 fasen (11kW) en snelladen (DC) tot 100kW.

Ook diesel leverbaar

Naast de batterij-elektrische variant is de Proace Worker er ook met de beproefde 2,0-liter dieselmotor, met een vermogen tot 132 kW/180 pk, afhankelijk van de transmissie. Er is keuze uit transmissies met zes en acht versnellingen en zowel handmatig bediend als volledig automatisch. Een 1,5-liter dieselmotor met 88 kW/120 pk in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak is exclusief voor de Proace Worker-bestelvariant beschikbaar. De dieselmotoren gebruiken bij voorkeur HVO100.

De Toyota Proace Worker heeft niet alleen het vermogen om elke klus te klaren, maar ook de laadcapaciteit en het laadvermogen die daarbij passen. Hij biedt een maximaal laadvolume van 6,1 m³. Als diesel heeft de Proace Worker een laadvermogen van 1.483 kg en mag een aanhanger van maximaal 2.500 kg trekken. Batterij-elektrische varianten kunnen tot 1.000kg trekken.

Leverbaar vanaf 27.000 euro exclusief belastingen

Net als de Proace City is ook de Proace Worker per direct te bestellen. De prijzen starten bij 27.000 euro exclusief voor de Proace Worker Comfort met 1,5 liter dieselmotor met 88kW/120 pk. De 100kW/136 pk sterke Proace Worker Electric is leverbaar vanaf 38.800 euro.

Bron : Toyota Nederland

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait