Duitsland: L’Oréal en Douglas testen vrachtauto op waterstof van Hyundai

Het Duitse bedrijf Hylane meldt een vrachtauto op waterstof te hebben geleverd aan het cosmeticabedrijf L’Oréal voor de distributie van goederen naar retailer Douglas. Het voertuig dat gebruikt wordt voor een test moet aantonen of de cosmetica-keten met emissievrije waterstoftrucks kan werken. De proef is uitgevoerd vanuit het magazijn van L’Oréal in Mönchengladbach, vlak over de Nederlandse grens bij Venlo, en had als bestemming het logistieke centrum van Douglas in Hamm.

De vrachtauto legde een afstand af van ruim 150 kilometer, dwars door het Duitse Ruhrgebied. Het verbruik tijdens de reis was 5,7 kilogram waterstof per 100 kilometer. Er werd getankt bij stations van partner H2 Mobility in Herten en Wesseling. Zoals alle vrachtwagens met een brandstofcel wagenpark stootte het voertuig tijdens het rijden geen schadelijke uitlaatgassen uit. Alleen al op de gereden afstand kon 279,49 kilogram CO2 worden bespaard, in vergelijking met een dieseltruck. Op de plek van bestemming liet Arvato, de logistieke partner van het distributiecentrum, zich op de hoogte stellen van de relatief nieuwe techniek.

Met het testen van een waterstoftruck hebben L’Oréal en Douglas een belangrijke stap gezet naar duurzamere supply chains. De ervaring uit de praktijktest was positief en ook de testrijder was zeer tevreden. Hylane hoopt dat meer distributiebedrijven de waterstoftrucks gaan testen en leasen.

Bron : Waterstof Magazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait