Keuze van .. Blom Internationaal Transport

Zoals vele wel weten ben ik vaak opzoek naar nieuwe dingen en leer ik graag! En ook nu weer had ik een oproep geplaats op de socials, en via een bekende kreeg ik de vraag  of ik interesse had in deze wagen. Ik kreeg een foto van de wagen met volledige combinatie, ik nam met de chauffeur contact op en gelukkig voor mij reageerde  Jeffrey ( 27 lentes jong ) enthousiast en zei, DAT GAAN WE DOEN!  En zo ging ik op een zaterdag naar Jeffrey toe!

Weer of geen weer, doorgaan is de enige optie

Het is de hele week al wisselvallig weer, en we zitten wel in een kleine twee strijd, maar een chauffeur gaat ook door wind en regen , dus waarom zou ik dat dan niet gaan?
En we hadden geluk, want de dag ervoor was het misschien bagger weer, de dag zelf was het heerlijk droog weer.. een beetje bewolking en niet te lage zon.. hoe ging het gezegde ook alweer? Iets met het geluk is met de domme ? 
Bij aankomst op het terrein is de waakhond eerst even erg nieuwsgierig, maar al snel herkend ze mij nog van een vorig bezoek. En ben ik safe om het terrein te betreden. Jeffrey komt met een grote glimlach en uitgestrekte hand naar mij toe en heet mij welkom.
En terwijl de andere wagens worden gewassen, gaan wij naar binnen bij de koffie! 

Alweer negen jaar werkzaam
Terwijl wij aan de koffie tafel zitten is het een komen en gaan van de collega’s. Sommige collega’s begroeten mij vrolijk :”Ha daar is ze weer! Gezellig , koffie en een koek erbij ?”  De sfeer is dus goed!

Jeffrey rijd al vanaf zijn 18de !  Als je weet wat je worden, dan kan het natuurlijk heel snel gaan!
Jeffrey ging namelijk al als klein mannetje mee met zijn vader in de vrachtwagen!  Vanaf een jaar of  4  zeker hoor ik jullie zeggen, nee hij ging al mee in de maxi cosi ! De diesel liefde werd dus echt al vroeg opgewarmd bij hem! Maar toch heeft Jeffrey eerst nog geleerd voor metselaar op school! Dat vond hij toen leuk, en hij vind het af en toe  nog wel eens leuk om te doen, maar fulltime?  Nee dat vind hij toch geen goed idee!  Doe dan maar lekker rijden!  Dat is gewoon lekker genieten! 
Inmiddels rijd hij alweer  9 jaar bij Blom, waarvan 5 jaar met de LZV combinatie!  LZV dat hoor je toch niet zo heel vaak!  Ik ben benieuwd waarom Jeffrey voor de LZV is gegaan! 

Jeffrey glimlacht direct en zegt :” Nou moet ik je wel vertellen dat ik niet continu LZV rijd!  Dat houd in dat ook de “ gewone “ritten gereden worden, en dat ik variërend rijd , houd het je ook wel weer scherp.  Bij een LZV moet je toch net even met bepaalde zaken meer rekening houden! Want je kan  nou eenmaal niet overal komen met een LZV , en met een  “standaard “lengte vaak weer wel!   Je moet toch weer even omschakelen, en dat is leuk die variatie.

V8 is een jongensdroom 
Op verzoek van mij komt het verhaal over zijn eerste rit die hij bij Blom heeft mogen rijden.
Hij begint direct te stralen, en verteld vol trots over zijn eerste rit.  Hij de nieuwe generatie , en kreeg in de winter de route naar Italië, daar is hij Blom nog altijd dankbaar voor dat hij die kans heeft gekregen!  Dit heeft toen bij hem wel veel positieve dingen los gemaakt. Hij reed toen op een DAF. En daar was echt niets mis mee. De huidige Scania waar we nu mee rijden, is een klein beetje op leeftijd, maar deze dame laat zien, dat ze nog lang niet onder doet aan de huidige generatie auto’s .

Jeffrey start dan ook graag de motor van deze volle V8!  Hij is blij dat hij nu met deze dame mag rijden. Want het is toch wel een kleine jongens droom die uitgekomen is voor hem! Terwijl wij naar een fotolocatie rijden, zit Jeffrey trots achter het stuur, en weet hij heel goed wat de auto wel en wat ze niet kan!  Dat heet in mijn ogen toch wel de opgelopen ervaring te maken, die hij de laatste tijd heeft opgedaan! 
We staan op een echte Betuwse locatie te fotograferen en mee komen er al gelijk drie jongens aan op de fiets!  Want deze combinatie triggert wel!  ( en laat ik dat nou eens goed snappen ! ) Ik had nog een locatie gezien, en hoop maar dat het gaat passen ( LZV is toch anders )  Jeffrey is niet voor één gat te vangen en zegt als we het niet proberen weten we het ook niet! En wat denken jullie ?  Het paste!  Dus ik blij !  Ja dit zijn toch wel de mooie momenten! 

Blijf jezelf , vriendelijkheid kost niets extra’s
We rijden weer terug naar de zaak,  en we praten nog even gezellig door!  Zo hebben we het ook over algemeen vrouwen in de transport. Want er is een toename.. Wat vind hij er nou van?  Jeffrey is gelijk duidelijk  ( zoals ik eigenlijk iedereen het vraag )  :” Vrouwen in de transport is helemaal niet erg! Je heb ook mannen er tussen zitten die het verpesten voor de huidige generatie als je begrijpt wat ik bedoel.  Als vrouwen gewoon hun zelf blijven, niet onderscheid gaan maken. Dan moet het niet anders dan goed komen!  Het ligt er aan hoe je jezelf opstelt.  En onthoud , vriendelijkheid kost echt niets extra.  Een goedemorgen kost niets extra’s!  “ 
Daar moet ik Jeffrey in bevestigen.  Vriendelijkheid kost niet extra!  En we hebben tenslotte allemaal de passie voor dit vak.

Bedankt!

De tijd is snel voorbijgegaan, en we zijn alweer op de zaak!  We nemen afscheid en als ik weg rijd van het terrein komen de eerste zwaardere regendruppels! Wat hebben wij een geluk gehad!
Jeffrey dank je wel voor je tijd en je grote bonk enthousiasme! Het was een geslaagde ochtend! 

Jantine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait