Alpine Motorsports trapt 2024-seizoen af met duo presentatie F1 (A524) en WEC

Het BWT Alpine F1 Team bereidt zich voor op het 2024-seizoen met een recordaantal van 24 races. De volledig herziene A524 F1-auto met een agressieve ontwerpfilosofie om het potentieel gedurende de komende twee seizoenen te maximaliseren, zal worden bestuurd door de coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly. Het is het tweede seizoen op rij dat het rijdersduo van het BWT Alpine F1 Team geheel Frans én Normandisch is. Beide coureurs worden vergezeld door Jack Doohan, die voor het seizoen 2024 opnieuw een rol vervult als reservecoureur van het team.

In het WEC begint Alpine aan zijn eerste seizoen in de Hypercar-klasse (LMDh) als fabrieksteam. Alpine verschijnt aan de start met twee exemplaren van de A424. Een hoogtepunt voor het nieuwe seizoen is de aanstelling van voormalig F1-coureur Mick Schumacher, die zijn WEC-debuut maakt en samen met de ervaren rijders Nicolas Lapierre en Matthieu Vaxiviere de auto met startnummer #36 zal besturen. De A424 met startnummer #35 wordt bestuurd door de nieuwkomers Ferdinand Habsburg en Paul-Loup Chatin en het jonge talent Charles Milesi dat begint aan zijn tweede seizoen bij Alpine. Jules Gounon is reservecoureur voor het komende seizoen.

35 MILESI Charles (fra), HABSBURG-LOTHRINGEN Ferdinand (aut), CHATIN Paul-Loup (fra), Alpine Endurance Team, Alpine A424, action during the Alpine private test session on the Circuit de Barcelona-Catalunya from February 1 to 4, 2024 in Montmelo, Spain – Photo Julien Delfosse / DPPI

De kleurstellingen van de A524 en A424 zijn modern, opvallend en grotendeels geïnspireerd door de samenwerking van Alpine met hedendaagse kunstenaar Felipe Pantone. Het ontwerp is van nature zwart en wordt geaccentueerd door levendige patronen in kenmerkend Alpine blauw. De unieke uitstraling draagt bij de identiteit van Alpine Motorsports. BWT gaat het derde jaar in als titelpartner van het Formule 1-team, dat wordt gekenmerkt door de wereldberoemde roze kleuren die sterk naar voren komen in de kleurstelling van de A524. In acht raceweekenden domineert de kleur roze om de nauwe samenwerking tussen Alpine en het in Mondsee gevestigde waterbedrijf – dat zich richt op het terugdringen van plastic voor eenmalig gebruik in de wereld – extra te onderstrepen.

Behalve op BWT was het Alpine F1 Team ook trots om zijn sterke vloot van loyale partners te mogen verwelkomen tijdens het Motorsport Launch-event, met speciale vermelding van de premiumpartners bp, Castrol, Renault E-Tech en H. Moser & Cie (nieuw in 2024), wiens naam ook te zien is op de A424, evenals de naam van Alpine’s partner Elf.

Het autosportevenement werd bijgewoond door Philippe Krief, CEO van Alpine, en Luca de Meo, CEO van Renault Group, die de commitment van Renault Group aan autosport onder de vlag van Alpine opnieuw bevestigde. De A424 vertrekt naar Qatar voor de proloog en de eerste race van het seizoen later deze maand, terwijl de A524 het seizoen aftrapt tijdens de shakedown op 20 februari, gevolgd door drie testdagen op het circuit in Bahrein (21 t/m 23 februari), voorafgaand aan de seizoensopener op het Bahrain International Circuit in Sakhir een week later.

Bron : Alpine / Renault Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait