DE KIA EV8 MOET HET D-SEGMENT VEROVEREN

In de Koreaanse pers wordt melding gemaakt van de Kia EV8, een revolutionaire elektrische sedan die de grenzen van het D-segment moet verleggen. Met krachtige prestaties, geavanceerde technologieën en een royale actieradius moet de EV8 een aantrekkelijke optie worden voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een emissievrije doch ultieme rijervaring.
Met de komst van de grote EV9 kwam er al een nieuw tijdperk voor Kia, dat zich met deze grote SUV ook op een duurder segment ging richten. De nieuwe Kia EV8 zal de inspanningen van de Koreaanse autofabrikant in die segmenten verder versterken.

SPECIFICATIES VAN DE KIA EV8

Het is nog even raden naar de specificaties van de Kia EV8. Er is niets officieel bekendgemaakt, we moeten het doen met de informatie uit de Koreaanse media. Wat duidelijk is, is dat de Kia EV8 een krachtige en efficiënte elektrische sedan zou moeten worden. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen en de geruchten over de specificaties doen de ronde.
De EV8 wordt naar verwachting uitgerust met een elektromotor die 600 pk levert. Die motor produceert een koppel van 740 Nm, wat garant moet staan voor een verbluffende acceleratie. Van 0 naar 100 km/u in slechts 3,5 seconden, en dat is sneller dan de meeste sportwagens De topsnelheid zou begrensd worden op 260 km/u, meer dan genoeg om het meeste verkeer op de linker rijbaan op de Autobahn de achterkant te laten zien.

ACTIERADIUS ONGEVEER 800 KILOMETER

Met een accupakket met een capaciteit van ongeveer 100 kWh zou de Kia EV8 een riante actieradius van 800 kilometer (WLTP) moeten krijgen. Je kunt er dan probleemloos lange afstanden mee afleggen. En als je alsnog onderweg moet laden: dankzij de geavanceerde 800V-technologie van de EV8 is supersnel DC-laden mogelijk: het zou mogelijk moeten zijn om de accu in 18 minuten van 10% tot 80% op te laden.
Maar dat deze specificaties zijn nog niet officieel bevestigd zijn door Kia. Het gaat om geruchten en verwachtingen die gebaseerd zijn op diverse bronnen. De definitieve specificaties zullen daarom absoluut afwijken.

KIA’S ELEKTRISCHE AMBITIES

Kia heeft de ambitie om een leidende rol te spelen in de transitie naar een duurzame mobiliteit. Tegen 2027 wil het merk 14 volledig elektrische modellen op de markt brengen. De EV8 is dus een van de vele elektrische modellen die de komende jaren zullen worden gelanceerd.
Naast de huidige Kia Niro EV, EV6 en EV9 komt er dus de EV8, die zich richt op het D-segment. Maar Kia heeft ook diverse andere elektrische modellen in de planning, van klein tot groot. Zo kondigde men de EV3, EV4 en EV5 aan, en er zijn ook berichten over een compacte en goedkope EV2. Kia investeert overigens niet alleen fors in de ontwikkeling van elektrische modellen en technologieën, maar ook in de uitbreiding van haar productiecapaciteit voor elektrische auto’s.

Bron : Electrische auto.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait