Nissan Formula E Team pakt historische overwinning tijdens eerste Misano E-Prix!

Het Nissan Formula E Team heeft een historische overwinning geboekt tijdens de allereerste editie van de Misano E-Prix op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De overwinning van coureur Oliver Rowland tijdens de zaterdagrace is bovendien de eerste gouden medaille voor Nissan in het Formula E Gen3-tijdperk. Coureur Sacha Fenestraz wist ook belangrijke punten veilig te stellen tijdens het raceweekend.

Rowland uitgeroepen tot winnaar
De Misano E-Prix van het ABB FIA Formula E World Championship 2024 bestond uit een zaterdag- en zondagrace. Op beide racedagen was het Nissan Formule E Team succesvol. Oliver Rowland – binnen het team bekend als Oli – vertrok vanaf de vijfde positie tijdens de zaterdagrace en hield tijdens de complete race een stevig tempo aan met uitstekende rondetijden. Rowland kwam als tweede over de finish maar werd door diskwalificatie van een andere coureur bekroond tot de officiële racewinnaar.

Ook tijdens de race op zondag was Rowland oppermachtig. Hij vertrok vanaf de tiende positie en stoomde door naar de eerste positie. De racegoden leken hem gunstig gezind, maar helaas kwam hij door een technisch dataprobleem zonder energie te zitten en moest hij zijn auto op het circuit noodgedwongen stopzetten. Toch overstemde bij Oli het overwinningsgevoel van de zaterdagrace.

26 punten
Rowland: “Over het geheel genomen moeten we tevreden zijn met onze prestaties dit weekend, ondanks het frustrerende einde van de race op zondag. We waren in topvorm en het is geweldig om 26 punten te scoren in Misano. Onze snelheid was geweldig en het team had de juiste strategie in beide races, dus dit willen we vasthouden tijdens de komende races. Helaas hadden we zondag een probleem bij de start, waardoor er een probleem ontstond met de rondeteller. Ik dacht dat we een ronde minder hadden om te racen dan we in werkelijkheid hadden. We waren zo dicht bij een nieuwe overwinning, maar we zijn trots op wat we hier hebben bereikt en zullen hard blijven vechten.”



Punten voor Fenestraz
Sacha Fenestraz beleefde een positief weekend in auto #23. De Frans-Argentijnse coureur van het Nissan Formula E Team behaalde tijdens de race op zaterdag een negende plaats. Dat leverde belangrijke punten op. Tijdens de race op zondag vertrok Fenestraz vanaf de dertiende positie. In een nauw aan elkaar gewaagd deelnemersveld klom de coureur op tot de vijfde positie. Ook dat leverde belangrijke punten op.

Fenestraz: “Om tijdens dit weekend in beide races punten te scoren is voor mij een goede stap voorwaarts. Bij dit soort races gaat het erom dat je op het juiste moment in de juiste positie bent om te profiteren. Na een aantal moeilijke races is het fijn om een flink aantal punten veilig te stellen. We groeien tijdens elk evenement, dus we blijven werken aan een sterke positie in Monaco.”

FP0-sessie
Naast de twee races was er tijdens het raceweekend ook een FP0-sessie, bedoeld voor jonge coureurs om ervaring op te doen in de Formule E-auto’s. De reserve- en simulatorcoureur van het team – Caio Collet – maakte tijdens de sessie voor het eerst kennis met de Nissan e-4ORCE 04. Collet: “Ik was erg blij om voor het eerst de Nissan e-4ORCE 04 te rijden in de vrije training. Omdat het een nieuw circuit voor het team was, was het belangrijk voor mij om te helpen met het verzamelen van gegevens. Het was een geweldige ervaring en ik ben blij dat ik het team heb geholpen. Ik kijk ernaar uit om snel weer in de auto te zitten!”


Positieve trend
Tommaso Volpe, managing director en teambaas van het Nissan Formula E Team, zegt: “Over het algemeen was het een zeer positief weekend voor ons. Oli presteerde zaterdag geweldig en pakte de officiële raceoverwinning, onze eerste sinds Nissan de volledige controle over het team overnam. Sacha had een sterk weekend en zette de positieve trend voort. Na de punten van zaterdag wist hij ook op zondag in de punten te rijden. We hebben veel verbeterd op het gebied van strategie, dus we voelen ons momenteel goed en kijken uit naar een succesvol evenement in Monaco.”

Volgende uitdaging
Door de resultaten in Italië blijft Rowland derde in het rijderskampioenschap, negen punten verwijderd van de gezamenlijke leiders. Het Nissan Formula E Team staat momenteel vierde in het teamkampioenschap met 100 punten. Formule E reist nu naar Monte Carlo voor de Monaco E-Prix, startend op 27 april 2024.

2023/2024 ABB FIA Formula E World Championship – tussenstand coureurs

1: Pascal Wehrlein – 89 punten
2: Jake Dennis – 89 punten
3: Oliver Rowland – 80 punten
4: Nick Cassidy – 76 punten
5: Maximilian Günther – 63 punten
15: Sacha Fenestraz – 20 punten

 
2023/2024 ABB FIA Formula E World Championship – tussenstand teams

1: Jaguar TCS Racing – 128 punten
2: Andretti Formula E – 112 punten
3: TAG Heuer Porsche Formula E Team – 109 punten
4: Nissan Formula E Team – 100 punten
5: DS Penske – 75 punten

Bron : Nissan Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait