Lancia terug in Nederland met hele Ypsilon line up die nu te reserveren is.

Met de nieuwe Ypsilon is Lancia terug in Nederland. Het model markeert een nieuw tijdperk voor Lancia en belichaamt de ‘renaissance’ voor het merk. De nieuwe Ypsilon is leverbaar met 100% elektrische aandrijving of met een 1.2 Turbo Hybrid-aandrijflijn. De nieuwe Lancia Ypsilon is per direct te reserveren vanaf € 29.700 voor de hybrideversie of € 35.400 voor de volledig elektrische variant. In juni is de auto online te configureren en daadwerkelijk te bestellen.

Uitrustingsniveaus en rijke standaarduitrusting

De line-up van de nieuwe Lancia Ypsilon is overzichtelijk en telt drie uitrustingsniveaus: Ypsilon, Ypsilon LX en Edizione Limitata Cassina. Van de speciale, gelimiteerde Ypsilon Edizione Limitata Cassina zijn in totaal 1.906 genummerde en gecertificeerde exemplaren beschikbaar (Hybrid en Electric samen). Deze uitvoering wordt later vervangen door de Edizione Cassina als meest luxe uitvoering in het aanbod.

De nieuwe Lancia Ypsilon is compact en intelligent. Hij onderscheidt zich door het gemak waarmee hij zich laat rijden, zijn wendbaarheid en alle functies waarmee hij behoort tot de beste in zijn klasse. De Ypsilon wordt gekenmerkt door een rijke standaarduitrusting met onder meer een multifunctioneel stuurwiel, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, automatische airconditioning en Keyless Start. Daarnaast is iedere Ypsilon ook standaard uitgerust met draadloze Apple CarPlay en Android Auto, een 10,25-inch digitaal instrumentarium en een 10,25-inch touchscreen. Klanten kunnen ook rekenen op een uitgebreide reeks slimme rijhulpsystemen. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer Lane Keeping Assist, Driver Attention Alert, Adaptive Cruise Control, verkeersbordenherkenning, Forward Collision Warning, parkeersensoren achter en Intelligent Speed Assist.

De uitrusting van de Ypsilon LX biedt, bovenop de standaarduitrusting, zaken als sfeerverlichting in het interieur, een automatisch dimmende binnenspiegel, elektrisch inklapbare buitenspiegels, 17-inch lichtmetalen wielen, donker getinte ruiten achter, twee USB-C-aansluitingen achter en een inductielader voor smartphones. Vanaf de uitvoering LX is de Ypsilon ook uitgerust met S.A.L.A. Dit is een virtuele, intelligente interface die essentiële parameters bevat om een comfortabele rijervaring te creëren in perfecte Lancia-stijl. S.A.L.A. staat voor ‘Sound Air Light Augmentation’, een infotainmentsysteem waarin de functies voor audio, klimaatbeheersing en verlichting zijn samengebracht. Bestuurder en passagiers kunnen dankzij S.A.L.A. met één druk op de knop ook de sfeer in het interieur aanpassen.

Lancia en Cassina – twee Italiaanse merken die uitblinken

De speciale Lancia Ypsilon EDIZIONE LIMITATA CASSINA – leverbaar in een oplage van 1.906 gecertificeerde en genummerde exemplaren als verwijzing naar het jaar waarin Lancia is opgericht – versterkt de band tussen de twee Italiaanse merken, waarbij de ene uitblinkt in autodesign en de andere in interieurdesign. Deze gelimiteerde versie van de Ypsilon wordt gekenmerkt door de stoelbekleding in zachte, blauw fluwelen en 100% gerecyclede stof met ‘Cannelloni-structuur’ en dubbel stiksel. Hetzelfde blauw komt ook terug in de accenten op de portierpanelen, het dashboard en het exterieur. Ook opvallend is de multifunctionele ‘tavolino’ van Cassina. Dit is een nieuw designelement van bio-plastic en bekleed met zadelleder dat het vakmanschap van de fabrikant benadrukt, evenals de gastvrijheid, toegankelijkheid en de elegantie van beide merken.

De royale standaarduitrusting van de Ypsilon EDIZIONE LIMITATA CASSINA omvat onder meer een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel inclusief massagefunctie, verwarmbare voorstoelen, onderscheidende 17-inch lichtmetalen wielen ‘Dark’ en een speciale genummerde koffietafel. Daarnaast komt het technologisch vooruitstrevende karakter van EDIZIONE LIMITATA CASSINA extra tot uiting in de autonome rijfunctie op level 2. Hiermee wordt rijden in druk verkeer nog veiliger, eenvoudiger en relaxter. Dankzij Adaptive Cruise Control en Lane Centering wordt bijvoorbeeld automatisch de snelheid en de positie van de auto op de weg aangepast op basis van de weg- en verkeerssituatie.

Hybride of 100% elektrisch

De nieuwe Lancia Ypsilon Electric is het eerste 100% elektrische model van het merk. De aandrijflijn wordt gevormd door een 115 kW (156 pk) sterke elektromotor die wordt gevoed door een 51 kWh-batterij. Mede dankzij de efficiënte aandrijflijn met een beperkt energieverbruik biedt de Ypsilon Electric een actieradius tot 402 kilometer (WLTP, gecombineerde cyclus). De batterij is tevens geschikt voor DC-snelladen, waarmee die in slechts 24 minuten van 20% tot 80% is op te laden. Dat staat gelijk aan 100 kilometer actieradius voor iedere 10 minuten snelladen. Klanten van de nieuwe Lancia Ypsilon krijgen bovendien ondersteuning van Free2move Charge. Dit is een compleet, geïntegreerd en concurrerend systeem voor opladen en energiebeheer om te voldoen aan alle behoeften van de klant, zowel thuis als onderweg.

De Ypsilon is ook leverbaar met een 1.2 Turbo Hybrid-aandrijflijn, bestaande uit een efficiënte driecilinder turbobenzinemotor met een vermogen van 74 kW (100 pk) in combinatie met 48V hybridetechnologie. Een automatische zestraps e-DCT-transmissie is standaard. Deze motorvariant kan bij lage snelheden, bijvoorbeeld tijdens parkeren en manoeuvreren, volledig elektrisch rijden. Mede hierdoor blijft de CO2-uitstoot beperkt tot 103-104 g/km (WLTP). Desondanks staat de aandrijflijn garant voor levendige prestaties, een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 9,3 seconden en een topsnelheid van 190 km/u.

Prijzen

1.2 Turbo Hybrid100 pk eDCT 6UITVOERINGCONSUMENTENPRIJS
 Ypsilon€ 29.700
 Ypsilon LX€ 32.700
 Edizione Cassina Limitata€ 32.700
   
Ypsilon Electric
156 pk / 51 kWh
UITVOERINGCONSUMENTENPRIJS
 Ypsilon€ 35.400
 Ypsilon LX€ 38.400
 Edizione Cassina Limitata€ 39.500

Lancia

Lancia heeft een 117-jarige historie en staat voor tijdloze Italiaanse elegantie. Dankzij haar iconische auto’s is het een merk waar mensen wereldwijd van dromen. Van de elegante Flaminia en Aurelia B24 Spider tot de sportieve Delta, Stratos en 037, de eclectische Fulvia, de HPE en vele andere. Nu is Lancia klaar voor haar Renaissance, met een strategisch tienjarenplan dat in hoog tempo wordt uitgerold. Innovatie en tijdloos design hebben altijd de basis gevormd voor het merk. Daar zijn nu duurzaamheid, klantgerichtheid en sociale verantwoordelijk bij gekomen als essentiële onderdelen van het merk. Lancia kijkt met grote betrokkenheid en ambitie naar de toekomst.

Bron : Stellantis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait