Nieuwe Toyota GR Yaris: liefhebbersrecept verder verfijnd

De Toyota GR Yaris werd bij zijn lancering met zodanig veel lof en enthousiasme ontvangen, dat Toyota had kunnen denken dat er niet veel te verbeteren viel. Het indrukwekkende model – ontstaan uit de rallysport – stormde direct naar de top van het ‘hot hatch’-segment en zette al zijn concurrenten op achterstand. Dit was echter nog maar het begin, want drie jaar na de productiestart van de GR Yaris heeft Toyota intensief geïnvesteerd om hem nog beter te maken: krachtiger, responsiever, boeiender en nóg leuker om in te rijden.

Nieuwe GR Yaris

Toyota GAZOO Racing-ingenieurs, Master Drivers en race- en rallyprofessionals hebben – in de geest van voortdurende verbetering – samengewerkt om het essentiële karakter van de Toyota GR Yaris als ultieme rijdersauto nog verder te verrijken. De nieuwe GR Yaris is een auto waarbij het gaat om beleving. Genieten staat centraal. Toyota heeft diverse wijzigingen doorgevoerd waardoor er met recht gesproken mag worden van de ‘nieuwe’ GR Yaris.

Een belangrijk element van de nieuwe Toyota GR Yaris is de evolutie van de toonaangevende driecilinder turbobenzinemotor. Nog meer vermogen en koppel, alsook de introductie van een gloednieuwe achttraps GAZOO Racing Direct Automatic Transmission – ontworpen voor snel schakelen tijdens sportief rijden – tillen de rijprestaties naar een nog hoger niveau.

Het specifiek ontwikkelde GR Yaris-chassis is verder versterkt en in het interieur zijn de cockpitindeling en rijpositie herzien voor een authentieker sportwagengevoel. De wielophanging is aangepast met herziene veerwegen en sterkere schokdempers om te zorgen voor meer balans onder hoge belasting. De bestuurder heeft dankzij alle aanpassingen nog meer controle over het rijgedrag.

De nieuwe Toyota GR Yaris biedt alles wat het origineel zo succesvol maakte, maar dan next level. De line-up is overzichtelijker dan ooit. Toyota levert de nieuwe GR Yaris standaard in ‘circuitspecificatie’, met een cooling performance pack bestaande uit een extra radiator, intercoolerspray en een aangepaste luchtinlaat.

Toyota introduceert de nieuwe GR Yaris in de zomer van 2024 in Europa.

bron : Toyota Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait